Doen in Bretagne

Bretagne heeft ontzettend veel te bieden. Geniet van het prachtige uitzicht bij Cape Fréhel, maak een boottocht langs de roze rotsen of eet verse oesters in de haven van Cancale. 

Spectaculair uitzicht in Bretagne

De 70 meter hoge Cap Fréhel biedt een prachtige aanblik van rotsen en branding. Het gesteente is rood van de ijzeroxide, de zee glinstert blauw en groen en de papegaaiduikers, zeekoeten en zilvermeeuwen cirkelen en duikelen boven de kaap. Uit archeologische vondsten blijkt dat de prehistorische mens dit uitzicht al wist te waarderen – in elk geval vestigde hij zich hier tijdelijk.

Watersporten in Bretagne

Watersporters kunnen hun hart ophalen in Bretagne. Op alle grote stranden zijn surfplanken te huur. Beginners kunnen het best naar de rustigere zuidkust. Andere surfbolwerken zijn Saint-Malo, de baai van Audierne en het gebied rond Douarnenez. De Golf van Morbihan, de kust bij Paimpol en de Bréhat-archipel zijn dankzij hun beschutte ligging uitermate geschikt om tochten met een zeekajak te maken.

In het binnenland zijn het Oustdal en de benedenloop van de Odet gweldig voor kanoërs en kajakkers. Je kunt een spectaculaire boottocht maken langs de Côte de Granit Rose en de bijzonder vogelrijke Sept Îles-archipel. 

Lekker eten in Bretagne

De keuken van Bretagne behoort niet tot de meest verfijnde van Frankrijk, maar een paar producten springen er wel degelijk uit. Zoals de Bretonse pannenkoeken, gebakken op een hete plaat en belegd met zoete (crêpes) of hartige vulling (galettes). Verder kun je aan de kust genieten van een uitgebreid aanbod van vis en zeevruchten en moet je vooral niet vergeten de karamelsnoepjes – gemaakt met gezouten boter – te proeven.

Misschien vind je dit ook interessant

Praktische informatie over Frankrijk
Milieuzones: alles wat je moet weten
Leuke tips voor een vakantie naar Frankrijk

Speciaal voor jou geselecteerd