Doen in Ardèche

Met de extreme schoonheid van het landschap en de grote verschillen in cultuur, klimaat en vegetatie is er genoeg te ontdekken in de Ardèche. Bekijk onze tips voor een geslaagde vakantie in de Ardèche.

1. Actief in de Ardèche

De Ardèche is een paradijs voor natuurliefhebbers en gezinnen. Je vindt hier heldere beekjes en rivieren, fantastische kloven en rotsformaties, weidse hoogvlakten, beboste heuvels en kale bergtoppen met een panoramisch uitzicht. Voor een actieve vakantie is het hele scala aan outdooractiviteiten beschikbaar: fietsen tussen de lavendelvelden, mountainbiken, wandelen, kanoën en kajakken over de Ardèche, grottentochten, canyoning, rafting, parapente en paardrijden. 

2. Rivieren in de Ardèche

Een en al plezier, water en actie – de Ardèche en de Cevennen zijn een gebied waar je prachtig met een kano of kajak eropuit kunt gaan. Afhankelijk van het traject met rustig of juist wild stromend water zijn de rivieren ideaal voor zowel gevorderde peddelaars als gezinnen met kinderen. Een uiterst pittoreske omgeving bieden de Gorges du Chassezac bij Les Vans, met uitnodigende plekjes om te zonnebaden op de warme rotsen. Dat is pas een zomervakantie!

3. Lekker eten in de Ardèche

Veel koks in de Ardèche werken graag met regionale producten. Onder het label Goutez l’Ardèche (proef de Ardèche) promoot men de regionale producten en restaurants. Het label staat garant voor een hoge kwaliteit en wordt toegekend aan diverse producten, van lavendel- en pompoenijs tot diverse soorten jam en allerlei lekkernijen waarin kastanjes zijn verwerkt.

4. Naar de markt in de Ardèche

In vrijwel alle grotere plaatsen is er eenmaal per week ’s ochtends een markt, waar behalve groente, fruit en regionale specialiteiten ook textiel en souvenirs worden verkocht. In de zomer is er in veel plaatsen ook eenmaal per week ’s avonds een marché nocturne met kunstnijverheidsartikelen en levensmiddelen van de boerderij (marché paysan). Deze avondmarkten beginnen om 18 uur en worden meestal alleen in juli en augustus gehouden.

Misschien vind je dit ook interessant

Praktische informatie over Frankrijk
Milieuzones: alles wat je moet weten
Leuke tips voor een vakantie naar Frankrijk