6 bezienswaardigheden in Bourgogne

Bourgogne is wereldberoemd als wijnstreek. Alleen al voor een goede chardonnay is een bezoek aan de Bourgogne de moeite waard. Maar er is meer. Wij zetten zes bezienswaardigheden op een rij.

1. Le Musée-Niépce

Le Musée-Niépce in Chalon-sur-Saône aan de Quai des Messagieres nr. 28 is een boeiend fotografiemuseum. Hoe kan het ook anders, in de geboortestad van de uitvinder van de fotografie Nicéphore Niépce. Over de ‘donkere kamer’, de belichting, optiek en allerlei gebruiksvoorwerpen uit de begindagen van de fotografie.

2. Cathédrale St Vincent

Eveneens in Chalon: Cathédrale St Vincent. Een prachtige gotische kathedraal met versierder kapitelen, geciseleerde bloemmotieven, ribbooggewelven en glas-in-loodramen. Adres: Place St Vincent

3. Hôtel-Dieu de Beaune

Een driesterren-attractie. Het voormalige middeleeuwse armenziekenhuis uit 1443. Het prachtige in Vlaamse stijl gebouwde huis heeft een nog mooier ‘geglazuurd’ dak en is in 2009 helemaal gerestaureerd. Dagelijks geopend, toegang € 6 p.p.

4. Mosterdfabriek Fallot

Eveneens in Beaune: Mosterdfabriek Fallot. Buiten het centrum, maar absoluut de moeite waard. Je mag er zelf mosterd maken. Ter info: de beroemde mosterd uit Dijon wordt er nog altijd gemaakt, met witte aligotéwijn en mosterdzaad uit Bourgogne

5. Chateau Cormatin

Cormatin heeft, zoals veel Franse plaatsen, een charmant château. Kunstliefhebbers kunnen in dit 17e eeuwse bouwwerk hun hart ophalen. Daarnaast is het schitterend lopen in het groene labyrint van een van de mooiste tuinen van Frankrijk

6. Les halles du marché

Bezoek Les halles du marché, de overdekte markt. Rondom de markt zijn allemaal cafés en restaurants, ook leuk. Place des Halles in Dijon.

Op vakantie naar de Bourgogne?

Een vakantie naar Bourgondië betekent vakantie vieren in het hard van het Bourgondische leven! Hier komt het Grote Genieten vandaan. Lekker eten met goede wijnen. Of je nu wilt gaan kamperen in de Bourgogne of kiest voor een verzorgde autovakantie, je boekt je vakantie bij de ANWB en haar reisdochters.

Misschien vind je dit ook interessant:

Overzicht ANWB Reisverhalen over Frankrijk

Speciaal voor jou geselecteerd