3 leuke tips voor Nice

Zon, zee en zaligheid vind je overal aan de Côte d’Azur. Maar Nice is veel meer dan alleen Sun & Fun. Nergens anders aan de Méditerranée combineer je zo eenvoudig Chagall, Matisse en Russische kathedralen met strand, zon en lavendelijs. Bezienswaardigheden genoeg! Hieronder drie extra tips voor een bezoek aan de hoofdstad van de Côte d’Azur.

1. Fietsen in Nice

Een leuke afwisseling tijdens je bezoek aan Nice is een fiets huren. Fietsen in Nice is heerlijk, maar een tikkie ingewikkeld. In de stad kun je via self-service ‘Velo bleu’ huren. Grote blauwe fietsen die in onbemande fietsstations staan, het huren gaat via een computer. Dat werkt als volgt: je meldt je via je mobiele telefoon aan, geeft je creditcardgegevens door en klaar is Kees. De praktijk is ietsje anders, maar met wat hulp moet het lukken en kun je heerlijk toeren over de Boulevard des Anglais.

Enig nadeel: per mobiele telefoonnummer kun je maar één fiets huren. Wél kun je meerdere fietsen huren op één creditcard. Er zijn veel ‘verhuurpunten’ in de stad, je kunt dus prima van punt A naar B fietsen. Kosten: aanmelden € 1, eerste half uur gratis, tweede half uur € 1, ieder extra uur € 2.

Heb je nog geen creditcard (en die heb je dus nodig voor je blauwe fiets)? Kijk dan eens naar de ANWB creditcard, de goedkoopste creditcard voor ANWB-leden.

Meer info over de ANWB creditcard

2. Kathedraal van Nice

In Nice staat de grootste Russisch-orthodoxe kerk buiten Rusland. De Kathedraal van de Heilige Nikolaas ligt iets buiten het stadscentrum.

3. Het achterland van Nice

Nice is een prima uitvalsbasis om de kust of het achterland te verkennen. Vanuit de stad kun je eenvoudig tochten maken naar Cannes, Antibes, Monaco, het National Park Mercantour of in de winter gaan skiën bij Isola 2000. Twee van de mooiste spoorlijntjes van Frankrijk beginnen in Nice: le Train des Merveilles en le Train de Pignes.

Deze en meer bezienswaardigheden in Nice vind je in de ANWB Extra Reisgids Côte d'Azur.

Zelf een keer naar Nice?

Nice is dé hoofdstad van de schitterende Franse Côte d'Azur. Een bezoek aan Nice kun je prima combineren met een vakantie in deze streek. Of je boekt een hotel voor een een paar nachtjes voor een leuke stedentrip. Kortom: wil je naar Nice, je boekt het bij de ANWB en haar reisdochters!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Top 7 bezienswaardigheden aan de Côte d'Azur
De 6 allermooiste stranden aan de Côte d'Azur

Speciaal voor jou geselecteerd