Wat moet er mee in de auto in Finland?

Wist je dat wanneer je met de auto in Finland rijdt, je verplicht bent om een gevarendriehoek en veiligheidsvest bij je te hebben? We hebben de dingen die verplicht mee moeten in de auto op een rijtje gezet. 

Verplicht mee in de auto

Verplicht in de auto

  • Gevarendriehoek - Het is verplicht een gevarendriehoek in de auto te hebben. Bij pech of een ongeval is het gebruik van een gevarendriehoek verplicht (ook als de alarmlichten zijn ingeschakeld). De gevarendriehoek moet op voldoende afstand achter het voertuig worden geplaatst.
  • Veiligheidshesje -In Finland is iedereen die in het donker, bij weinig licht of bij slecht zicht langs de weg loopt (bijvoorbeeld bij pech of een ongeval), verplicht een reflector, kleding met reflecterende strepen of een veiligheidshesje te dragen. De ANWB adviseert bestuurders daarom voor alle inzittenden een veiligheidshesje mee te nemen in de auto. Veiligheidshesjes moeten binnen Europa voldoen aan de EN471-norm (fluorescerend geel, oranje of rood en voorzien van retro-reflecterende banen).
  • Een verbanddoos, een brandblusser en reservelampen zijn niet verplicht.

Bestel het Veilig Onderweg Pakket in onze webwinkel

Advies

Verplicht op de motor

  • Veiligheidshesje - In Finland is iedereen die in het donker langs de weg loopt (bijvoorbeeld bij pech of een ongeval), verplicht een reflector, kleding met reflecterende strepen of een veiligheidshesje te dragen. Motorrijders wordt daarom aangeraden een veiligheidshesje mee te nemen op de motor voor zichzelf en een eventuele passagier.

Verkrijgbaarheid

  • De meeste veiligheidsartikelen die hier worden genoemd, zijn onder meer verkrijgbaar in de ANWB-winkels en via webwinkel.anwb.nl.

Meer praktische info over onderweg in Finland

Tanken in Finland
Verkeersinformatie
Verkeersregels
Verkeersboetes
Pechhulp in Finland