Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Ethiopië

Ethiopië is het land van indrukwekkende natuur en bijzondere diersoorten. Ga goed voorbereid op pad en geniet optimaal van al het moois dat Ethiopië te bieden heeft.

Visum aanvragen voor Ethiopië 
Het regelen van een visum voor Ethiopië kost vaak veel tijd. Je kunt de afhandeling hiervan gemakkelijk via de ANWB en VisumCentrale laten lopen.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu10%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Bereid je vakantie naar Ethiopië goed voor

Wie op vakantie naar Ethiopië gaat, doet er goed aan de nodige voorbereidingen te treffen. Zorg dat je paspoort minimaal zes maanden geldig is en regel voor vertrek een visum. Bij de douane vragen ze naar een vaccinatiebewijs tegen gele koorts. Zorg dat je deze en een geldig visum bij de hand hebt, zodat je zonder problemen het land in komt.

Vakantie in Ethiopië: tips en tricks

De belangrijkste bezienswaardigheden van Ethiopië zijn te vinden in de natuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vulkaan Erta Ale, een actieve vulkaan met lavameren, en de Blauwe Nijl-watervallen, met prachtig uitzicht over het uitgestrekte groene landschap. Wil je op avontuur? Maak dan een rondreis door nationaal park Simien Mountains, waar je meer dan 130 vogelsoorten vindt, en regelmatig wolven en luipaarden worden gespot.

De perfecte vakantie voor iedereen

Een reis naar Ethiopië ziet er voor iedereen anders uit. Ga een paar dagen ontspannen in een luxe resort of huur een auto en kies voor avontuur in de ruige natuur. Deze activiteiten kun je natuurlijk ook combineren voor een avontuurlijke én ontspannen vakantie, om zo jouw optimale reis te creëren.