Wat moet mee in de auto in Estland?

In Estland gelden weer andere regels dan in Nederland. Ga goed voorbereid met de auto naar Estland.

Verplicht mee in de auto

Verplicht mee onderweg

Verplicht in de auto

  • Gevarendriehoek - Het is verplicht om een gevarendriehoek in de auto te hebben. De driehoek moeten bij pech of een ongeval op de auto(snel)weg circa 100 m achter het voertuig worden geplaatst. Op overige wegen buiten de bebouwde kom moet die afstand circa 50 m zijn en binnen de bebouwde kom circa 25 m.
  • Veiligheidshesje -De bestuurder en alle passagiers zijn 's nachts en bij slecht zicht verplicht een veiligheidshesje te dragen zodra ze bij pech of een ongeval buiten de bebouwde kom het voertuig verlaten. De ANWB adviseert bestuurders daarom voor alle inzittenden een veiligheidshesje mee te nemen. Veiligheidshesjes moeten binnen Europa voldoen aan de EN471-norm (fluorescerend geel, oranje of rood en voorzien van retro-reflecterende banen).
  • Brandblusser - Het is verplicht om een brandblusser in de auto te hebben. Dit moet een brandblusser zijn met een inhoud van ten minste 1 kg blusmiddel.
  • Een verbanddoos is alleen verplicht in bedrijfsauto's. Reservelampen zijn niet verplicht. 

Bestel het Veilig Onderweg Pakket in onze webwinkel

Advies

Verplicht op de motor

  • Veiligheidshesje - De bestuurder van een motor en een eventuele passagier zijn 's nachts en bij slecht zicht verplicht een veiligheidshesje te dragen bij pech of een ongeval buiten de bebouwde kom.

Bijzonderheden

  • Reserveonderdelen - In Estland wordt aangeraden enige reserveonderdelen mee te nemen, zoals een ventilatorriem, reservelampen en bougies.

Verkrijgbaarheid

  • De meeste veiligheidsartikelen die hier worden genoemd, zijn onder meer verkrijgbaar in de ANWB-winkels en via webwinkel.anwb.nl.

Meer praktische informatie onderweg in Estland

Tanken
Verkeer
Verkeersregels
Verkeersboetes