Mooiste wandelroutes in het Zwarte Woud

Trek je wandelschoenen aan en ontdek de rust en schoonheid van de Duitse natuur. Dichte wouden, frisse lucht, karakteristieke boerderijen en bijna geen mens te bekennen.  Het enige geluid komt van een ooievaarsgezin dat met hun snavels het verse hooi doorspit op zoek naar kikkers. 

Duitse Grand Canyon

Het Zwarte Woud is een aantrekkelijk en veelzijdig vakantiegebied. Met maar liefst 30.000 kilometer aan wandelpaden hebben liefhebbers volop keuze. Kies bijvoorbeeld voor een spectaculaire wandelroute door de Wutachschlucht; de ‘Grand Canyon van het Zwarte Woud’. Daarna kun je tot rust komen in de thermale stad Baden-Baden, waar je ruim 2000-jarige kuurgeschiedenis kunt ervaren.

Mooiste wandelroutes Zwarte Woud

De wandelmogelijkheden in het Zwarte Woud zijn oneindig. Om ervoor te zorgen dat je door de bomen het bos nog kunt zien, noemen wij graag de drie bekendste lange afstandsroutes. Dat zijn de Westweg, Mittelweg en de Ostweg. Bij deze lange afstandsroutes loop je van verblijfplaats naar verblijfplaats terwijl de organisatie de bagage voor je verplaatst. Naar deze meerdaagse wandeltochten, zijn er ook dagtochten met gidsen, gps wandelingen en herbergtochten mogelijk. 

Wandelen tussen de dieren

In het wildpark Pforzheim Wildpark zijn vele dieren zichtbaar die in het Zwarte Woud voorkomen. In het park leven ossen, wilde zwijnen, de otter en de Lynx. Voor een paar euro entree mag je het park bezoeken en kun je heerlijk wandelen tussen de dieren.

Badische Weinstrasse

De Badische Weinstrasse is een 160 kilometer lange wijnroute. De weg voert niet alleen door de mooiste wijngebieden van Baden, het leidt ook langs talloze restaurants en Gasthöfe met overheerlijke regionale specialiteiten. Ook leuk: Tijdens het jaarlijkse Freiburger Weinfest kunnen rondom de Münsterplatz meer dan 400 wijnen geproefd worden.

Jouw eigen vakantie naar het Duitse Zwarte Woud boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om het Duitse Zwarte Woud met eigen ogen te zien? Boek je vakantie bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden. Vergeet niet om een handige reisgids zoals de ‘Zwarte Woud ANWB Extra gids’ of de gids ‘Zwarte Woud Actief’ mee te nemen vol met handige tips voor jouw ontdekkingsreis. Wij wensen je een hele leuke vakantie!

Zoek en boek je vakantie Zwarte Woud bij ANWB Ledenreizen