Top 7 bezienswaardigheden Zwarte Woud

Ga je op vakantie naar het Zwarte Woud in Duitsland? Deze bezienswaardigheden in het Zwarte Woud mag je zeker niet missen.

1. Freiburg

Als er over het Zwarte Woud wordt gesproken denkt men vaak aan bossen én aan de aantrekkelijke stad Freiburg. Het is de hoofdstad van de regio. In het gezellige centrum van deze studenenstad kun je prima winkelen of een hapje eten in een van de vele restaurants en cafés. De langste gondelbaan van Duitsland brengt je naar de Schauinsland, een 1284 meter hoge berg nabij Freiburg. Bezoek ook zeker de prachtige kathedraal die het symbool is van de stad: de Münster.

2. Relaxen

Wie toe is aan ontspanning is in het Zwarte Woud aan het goede adres. Bad Wildbad en Bad Herrenalb zijn prachtige kuuroorden langs de Schwarzwald-Baderstrasse. Al in de middeleeuwen stonden de bronnen in Wildbad bekend om hun geneeskrachtige werking. In de thermale stad Baden-Baden kun je de ruim 2000-jarige kuurgeschiedenis van de streek ervaren.

3. Schnaps

In Oberkirsch ben je aan het juiste adres om de uit kersen gestookte schnaps Kirsch proeven. Nergens wordt dit stukje cultureel erfgoed zoveel gemaakt als hier; in het stadje zijn maar liefst 902 kirschstokerijen te vinden.

4. Spectaculaire spoorlijnen

In het Zwarte Woud zijn meerdere spectaculaire spoorlijnen aangelegd. Tips: Een ritje met de Sauschwänzlebahn van Blumberg naar Waldshut, de Kandertalbahn in het zuiden van het Markgräflerland en de Höllentalbahn van Freiburg naar de Titisee.

5. Europa Park

Gaan de kinderen mee op reis? Dan is een uitje naar themapark Europa Park in Rust een leuke attractie. Dit pretpark is verkozen tot het leukste pretpark van Europa. Europa-Park bestaat uit vijftien themagebieden (waarvan dertien Europese landen) met meer dan honderd attracties voor het hele gezin. Adrenalinezoekers opgelet: de hoogste achtbaan van Europa daagt je uit voor een ritje!

6. Titisee

Dit sprookjesachtige meer aan de voet van de Feldberg behoort tot de populairste bestemmingen in het Zwarte Woud. Langs de promenade zijn diverse winkeltjes gevestigd. Dit is de plek om een koekoeksklok, bollenhut, gerookte ham, kirsch en schwarzwalderkirschtorte te kopen. Op het meer kunnen diverse watersporten worden beoefend.

7. Triberger Watervallen

In het kleine plaatsje Triberg bevinden zich maar liefst zeven watervallen met een totale lengte van 163 meter. Deze spectaculaire bezienswaardigheden behoren tot de hoogste watervallen van Duitsland. De watervallen eindigen in de Donau.

Jouw eigen vakantie naar het Duitse Zwarte Woud boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om het Duitse Zwarte Woud met eigen ogen te zien? Boek je vakantie bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden. Vergeet niet om een handige reisgids zoals de ‘Zwarte Woud ANWB Extra gids’ of de gids ‘Zwarte Woud Actief’ mee te nemen vol met handige tips voor jouw ontdekkingsreis. Wij wensen je een hele leuke vakantie!

Zoek en boek je vakantie Zwarte Woud bij ANWB Ledenreizen
Zoek en boek je vakantie Zwarte Woud bij Pharos Reizen