REIZEN Magazine tips Zwarte Woud

Op zoek naar leuke tips voor een vakantie in het Zwarte Woud? REIZEN Magazine helpt je graag op weg!

Kirschtortenfestival

Als je geluk hebt dan ben je toevallig in de tijd van het Kirschtortenfestival in het Zwarte Woud. Professionele- en amateurbakkers gaan de strijd met elkaar aan om de titel ‘Beste Kirschentorte’ te bemachtigen. Het festival vindt slechts om de twee jaar plaats in het voorjaar in Todtnauerg. Ben je toevallig in de buurt, sla dit op en top culturele evenement dan zeker niet over.

Hohenzollern Kasteel

Het Hohenzollern Kasteel bij Hechingen ligt bovenop een berg en biedt een prachtig zicht op de omringende bossen van het Zwarte Woud. In en rondom het kasteel zijn allerlei prachtige bezienswaardigheden uit het Duitse keizerrijk Pruissen te bezichtigen.

Waterplezier

Hoog in de bossen van het Zwarte Woud liggen diverse binnenmeren, zoals de Titisee en de Schluchsee. Hier kun je een frisse duik nemen in het meer of baantjes trekken in het verwarmde zwembad. Zowel bij de Schluchsee als de Titisee zijn zeil- en surfscholen en bedrijven voor bootverhuur te vinden.

Schwarzwald Hochstrasse

De Schwarzwald Hochstrasse is een weg in het noorden van het Zwarte Woud en loopt van Freuenstadt tot aan Baden-Baden. Deze prachtige route geeft een goede indruk van de omgeving. Pauzeer zeker even bij de Geroldsau Waterval vlakbij Baden-Baden.

Pforzheim Wildpark

In het wildpark Pforzheim Wildpark zijn vele dieren zichtbaar die in het Zwarte Woud voorkomen. In het park leven ossen, wilde zwijnen, de otter en de Lynx. Voor een paar euro entree mag je het park bezoeken.

Vitra Design Museum

In het Vitra Design Museum in Weil lam Rhein kun je gemakkelijk een hele dag doorbrengen. Bewonder designklassiekers van onder anderen Charles en Ray Eames, Jean Prouvé en George Nelson en wandel langs de gebouwen en fabriekshallen op het complex. Tip: een privérondleiding langs de tentoonstellingen en architectuurbezoek aan de Vitra Campus.

Jouw eigen vakantie naar het Duitse Zwarte Woud boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om het Duitse Zwarte Woud met eigen ogen te zien? Boek je vakantie bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden. Vergeet niet om een handige reisgids zoals de ‘Zwarte Woud ANWB Extra gids’ of de gids ‘Zwarte Woud Actief’ mee te nemen vol met handige tips voor jouw ontdekkingsreis. Wij wensen je een hele leuke vakantie!

Zoek en boek je vakantie Zwarte Woud