Evenementen in het Zwarte Woud

Ga je op vakantie naar het Zwarte Woud? Deze evenementen in de Duitse regio mag je niet missen! 

Allemanische Fasnacht

Tijdens dit feest worden de boze wintergeesten verdreven. Dit gaat gepaard met veel traditionele kostuums. De festiviteiten rond de Allemanische Fasnacht beginnen op ‘Schmutziger Dunschdig’ (Vette donderdag), de donderdag voor Carnavalsmaandag, en eindigen de dinsdag daarna om middernacht. Op de tussenliggende zondag worden op diverse plekken optochten georganiseerd.

Fruitfeestjes

Het Zwarte Woud staat bekend als dé fruitmand van Duitsland en daarom zijn er diverse evenementen rondom fruitsoorten. Alle fruitfeestjes op een rij: Op 24 en 25 mei wordt in Oberkirch het Aardbeienfeest gehouden en van 23 /m 26 mei vindt in Königsschaffhausen het „Kaiserstühler Kirschenfest“ plaats. In september is het weer feest, watn dan wordt in Bühl vier dagen lang het „Zwetschgenfest“ gevierd (ter ere van de regionaal geteelde blauwe pruim). Wijnstad Ihringen viert op 18 en 19 oktober een oogstfeest met een feestelijke optocht door het stadscentrum.  

Middeleeuws feestfestijn

Zin om het Zwarte Woud te ervaren zoals de regio er in de Middeleeuwen uitgezien moet hebben? Bezoek dan de Maximilian Ritterspiele in Horb am Necker. Van 13 t/m 15 juni vindt hier een van de grootste middeleeuwse feesten van Europa plaats. In de laatste weken van juli wordt het nog eens dunnetjes overgedaan tijdens de Burgfestspielen in Hausach im Kinzigtal en in Breisach tijdens de Festspiele Breisach.

Muziekfeesten

In het Zwarte Woud vinden ook diverse muziekfeesten plaats. Van festival tot openlucht concert, het is er allemaal te vinden. De data waarop deze feesten plaatsvinden verschillen per jaar, kijk op www.zwartewoud.info voor de meest actuele informatie rondom deze feesten.

Jouw eigen vakantie naar het Duitse Zwarte Woud boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om het Duitse Zwarte Woud met eigen ogen te zien? Boek je vakantie bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden. Vergeet niet om een handige reisgids zoals de ‘Zwarte Woud ANWB Extra gids’ of de gids ‘Zwarte Woud Actief’ mee te nemen vol met handige tips voor jouw ontdekkingsreis. Wij wensen je een hele leuke vakantie!

Zoek en boek je vakantie Zwarte Woud