Wintersport Winterberg Hochsauerland

Als je wilt skiën en zo min mogelijk wilt rijden, dan is Winterberg een ideale bestemming. Het is dé sportstad van Noordrijn-Westfalen en het dichtstbijzijnde wintersportgebied voor Nederlanders. Door de goede trainingsfaciliteiten is de regio zelfs benoemd tot Olympisch steunpunt voor heel het Bundesland. Er is een goede sneeuwzekerheid door sneeuwkanonnen.

Naast skigebieden is er ook een mooie bobsleebaan van 1606 meter lang op een hoogte van 776 meter. Het is één van de snelste bobsleebanen ter wereld. Door een rondleiding is het mogelijk om achter de schermen te kijken. Deze rondleidingen worden gehouden van april tot en met oktober. Ook is er een skischans, St. Georg Schans genaamd. Duitse kampioenschappen hebben menigmaal op deze schans plaatsgevonden. De schans kan het gehele jaar gebruikt worden door een ijsspoor en een sneeuwvangnet.

Pistes Winterberg Hochsauerland

In Winterberg kun je een grote ronde maken over zes bergen. Hiervoor zijn 21 skiliften aanwezig. De pistes hebben een totale lengte van meer dan vijftien kilometer. Ze zijn verdeeld over zes deelgebieden: Astenstrasse, Bremberg, Herrloch, Kappe, Asten en Poppenberg. Er zijn verschillende soorten afdalingen doordat de steilheid afwisselt.

Skiverhuur en snowboardverhuur Winterberg

Wil je ski's huren of een snowboard huren in Winterberg? Voorkom wachtrijen in de plaatselijke winkel én huur met korting vooraf online je materiaal te reserveren.

Wintersportplaatsen Winterberg Hochsauerland

In het Sauerland liggen het bekende Winterberg en Willingen.

 

Dit vind je misschien ook interessant

Aanbiedingen Skivakantie Duitsland
Wintersport Duitsland: tips en praktische info
Overzicht wintersportplaatsen Duitsland