Wintersport Westallgäu

In het koude seizoen draait het in de westelijke Allgäu helemaal om wintersport. Dankzij de hoogte schijnt de zon vaak. Ideale omstandigheden voor lange winterwandelingen, leuke rodel middagen en spannende uren op de ski's.

Er is een gevarieerd aanbod, van pittige afdalingen tot pistes geschikt voor gezinnen. Bijna elke plaats biedt een familievriendelijke, niet te steile, lift aan. Wie houdt van een uitdaging moet de skigebieden rond Oberstaufen proberen. Bij goede sneeuwcondities is vooral de lange afdaling van de Hochgrat een uitdagende ervaring.

Families staan bij de Westallgäu op de eerste plaats. De glooiende heuvels zijn een goede manier om te leren skiën of snowboarden. Goed opgeleide instructeurs zorgen gegarandeerd voor succes.

Pistes Westallgäu

Skiën is belangrijk in Westallgäu. Voor langlaufers worden enkele honderden kilometers aan paden onderhouden in de regio. Voor alle wintersportvormen is er een breed scala aan mogelijkheden. Los van skiën en snowboarden zijn er honderden loipen voor langlaufers. Ook zijn er veel wandelmogelijkheden en kun je rodelen of een sneeuwschoentocht maken.

Wintersportplaatsen Westallgäu

Plaatsen in Westallgäu zijn Scheidegg, Lindenberg, Weiler-Simmerberg, Oberreute, Heimenkirch, Stiefenhofen, Maierhöfen, Opfenbach, Grünenbach, Hergatz, Röthenbach, Gestratz en Hergensweiler.

Webcams Westallgäu

Bekijk hier webcambeelden van Westallgäu

 

Dit vind je misschien ook interessant

Aanbiedingen Skivakantie Duitsland
Wintersport Duitsland: tips en praktische info
Overzicht wintersportplaatsen Duitsland