Wintersport Ostallgäu

Het skigebied Ostallgäu ligt in Beieren. Zelfs koningen bezweken aan de allure van dit diverse culturele landschap aan de noordelijke rand van de Alpen. Bergen en gletsjermeren karakteriseren de zuidelijke provincie, terwijl de glooiende heuvels en uitgestrekte gebieden in het noorden de perfecte aanvulling zijn. Als je niet teveel wilt uitgeven is dit gebied ideaal, de prijzen liggen namelijk veel lager dan in bijvoorbeeld het nabijgelegen Reutte. Het skigebied kan als rustig omschreven worden en er is genoeg ruimte om te skiën en langlaufen.

Doordat het rustig is, hoef je nooit lang te wachten bij de lift. Families en beginnelingen kunnen goed terecht in Ostallgäu. De mogelijkheid bestaat om skipassen te nemen die ook toegang geven tot Oostenrijk. Los van het wintersporten kun je volop genieten van de omgeving in het gebied Ostallgäu. Zo zijn er kuurmogelijkheden, het Bannwald- en Forggenmeer en schitterende kastelen zoals Slot Neuschwanstein. Met de gondel naar de Tegelberg heb je een schitterend uitzicht op het sprookjeskasteel.

Pistes Ostallgäu

De omgeving is ideaal om te langlaufen. Vooral in Pfronten zijn de condities voor langlaufen perfect. De overige dorpen in dit gebied zijn Nesselwang, Schwangau en Wertach. De hoogtes in dit skigebied variëren van 830 tot 1720 meter hoogte. De Ostallgäu biedt onbeperkt langlaufen, geprepareerde pistes, ijs en natuurlijk bijna onbeperkte mogelijkheden om te wandelen.

Wintersportplaatsen Ostallgäu

Belangrijke wintersportplaatsen in Ostallgäu zijn Pfronten, Nesselwang, Schwangau en Wertach.

Webcams Ostallgäu

Bekijk hier webcambeelden van Ostallgäu

 

Dit vind je misschien ook interessant

Aanbiedingen Skivakantie Duitsland
Wintersport Duitsland: tips en praktische info
Overzicht wintersportplaatsen Duitsland