Wintersport Hochschwarzwald - Feldberg

Het Snowpark Feldberg verblijdt zowel snowboarders als skiërs elk jaar opnieuw. Drie dorpskernen die samen Feldberg-Ort vormen, zijn het centrum van het skidorp Feldberg. De grootste dorpskern is Feldbergerhof. Het gebied is gelegen in het Zwarte Woud. Het grootste hotel, Feldberghof, ligt direct aan de piste. De Feldberg is de hoogste berg van het Zwarte Woud met een hoogte van 1493 meter.

Wandelen en langlaufen is goed te doen in Feldberg. Tijdens je tocht kun je genieten van de mooie bossen in het Zwarte Woud. Op de 95 meter hoge Todtnauer waterval is ijsklimmen mogelijk. Het Bohny Snowpark in Feldberg zou zo in een groter skigebied in de Alpen gelegen kunnen zijn. Op allerlei soorten onderdelen kunnen freestylers experimenteren. Feldberg is echter vooral geschikt voor een korte wintersportvakantie met beginners en kinderen. Een voordeel van Feldberg zijn de lage prijzen. Doordat gevorderden dit gebied niet uitdagend vinden zijn er geen lange wachtrijen. Wel kan het in het weekend wat drukker zijn.

Pistes Hochschwarzwald - Feldberg

Pistes in alle categorieën zijn te vinden in het gebied en door de sneeuwkanonnen is het sneeuwzeker. In totaal is er in Feldberg vijftig kilometer aan pistes waarbij 28 liften nodig zijn. Voor skiërs en snowboarders zijn er in het Zwarte Woud in totaal 52 liften, verspreid over verschillende skigebieden. De hellingen variëren van eenvoudige familieafdalingen tot geavanceerde WK-afdalingen bij de Feldberg.

Webcams Hochschwarzwald - Feldberg

Bekijk hier webcambeelden van Hochschwarzwald - Feldberg

 

Dit vind je misschien ook interessant

Aanbiedingen Skivakantie Duitsland
Wintersport Duitsland: tips en praktische info
Overzicht wintersportplaatsen Duitsland