Wintersport Braunlage

Braunlage in Duitsland is geschikt voor beginnende skiërs en daarnaast heel leuk voor beginnende en gevorderde langlaufers. Voor snowboarders zijn er minder mogelijkheden in Braunlage. 

Als meest noordelijke skiregio van Duitsland geldt de Harz als een van de meest sneeuwzekere middelgebergten. Vooral rondom het National Park Harz vinden we een aantal interessante wintersportplaatsen zoals Braunlage, Hahnenklee en Sankt Andreasberg. In het weekend en bij goede sneeuwomstandigheden wordt de Harz overspoeld door liefhebbers uit Hamburg, Hannover en Berlijn. Het wintersportplaatsje Braunlage (560 - 970 m) is beschut gelegen aan de zuidhelling van de Wurmberg. Mede door de grote bekendheid als kuuroord beschikt het dorp over een groot aantal toeristenonderkomens. Een cabinelift vertrekt rechtstreeks vanuit het dorp naar het afwisselende maar kleine skigebied.

Chalets en hotels in Braunlage

Zoek en boek een chalet of hotel in Braunlage via onze reispartner Booking.com.

Weer en sneeuwhoogte Braunlage

 

Skigebied Braunlage: skiën en langlaufen

Het skigebied van Braunlage heeft een totale lengte van 13 kilometer piste: 5,6 kilometer aan blauwe pistes, 7,4 kilometer rood en 0 kilometer zwart. Braunlage in Duitsland is geschikt voor beginnende skiërs en daarnaast heel leuk voor beginnende en gevorderde langlaufers. Voor snowboarders zijn er minder mogelijkheden in Braunlage. 

Skiverhuur en snowboardverhuur Braunlage

Wil je ski's huren of een snowboard huren in Braunlage? Voorkom wachtrijen in de plaatselijke winkel én huur met korting vooraf online je materiaal te reserveren.

Prijzen skipas Braunlage

     
Braunlage Ort 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 102,- € 17,-
Kinderen - -
     
Wurmberg 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 186,- € 32,-
Kinderen € 90,- € 16,-

 

Dit vind je misschien ook interessant

Aanbiedingen Skivakantie Duitsland
Wintersport Duitsland: tips en praktische info
Overzicht wintersportplaatsen Duitsland