Stedentrip romantisch Regensburg

Regensburg: de vierde stad van Beieren. Geen enkele andere middeleeuwse stad kwam zo ongeschonden uit de oorlog. Je vindt hier 6 tips in Regensburg! 

1 Fürth im Wald

Het grensdorp Fürth im Wald met in augustus de jaarlijkse drakenprocessie. ’s Werelds grootste en duurste robotdraak trekt dan vuurspuwend tussen de massa’s. Het beest is de rest van het jaar te bezichtigen in het kostelijke drakenmuseum. www.furth-hohenbogenwinkel.de

2 Voormalige NAVO-torens

De Koude Oorlog herleeft bij een spannend bezoek aan de voormalige NAVO-torens op de Hohen Bogen. Fenomenaal uitzicht op de voormalige vijand van het Warschaupact, een brandweerglijbaan naar beneden en gedateerde afluisterapparatuur. 

3 Bad Kötzting

Het summum van de Oost-Beierse kuuroorden is waarschijnlijk Bad Kötzting, met het kuur-, zwem- en wellnessparadijs Aquacur. Vermakelijk en hartstikke Beiers zijn de jaarlijkse Waldfestspiele, openluchttheater in het bos. www.bad-koetzting.de, www.waldfestspiele.de

4 Glasstrasse

De Glasstrasse is een autoroute parallel aan de grens, waarin de roemruchte Oost-Beierse glasindustrie centraal staat. Hoogtepunt is het Glasdorf Weinfurtner in Arnbruck, een door de Weinfurtners eigenhandig opgebouwd glasimperium, waar je gegarandeerd vandaan komt met iets prachtigs voor thuis. www.dieglasstrasse.de, www.weinfurtner.de

5 Waldwipfelweg

Een nieuwe sensatie is de voor jong en oud toegankelijke Waldwipfelweg bij Sankt Englmar, een 370 meter lange brug op palen van 30 meter, boven de boomtoppen. Sankt Englmar ligt op de route van de Goldsteig, het langeafstandspad door de natuur van Oost-Beieren. www.waldwipfelweg.de, www.sankt-englmar.de, www.goldsteig-wandern.de

6 Bayerischer Wald

In het uiterste zuidoosten van Beieren ligt het Nationale Park Bayerischer Wald. Lynxen, bizons, zeldzame vogels, diverse bostypen, heerlijke wandel- en fietspaden en een paar van de hoogste toppen (boven 1400 meter) in Duitslands eerste Nationalpark, dat naadloos overloopt in het Tsjechische NP Šumava (Boheemse Woud).

Tips: heerlijke restaurants

Wie lekker uit eten wil gaan in Regensburg heeft een luxeprobleem. Keukens zijn er uit alle windstreken, in alle klassen, maar wij bevelen de traditionele aan.
• Het Weissbräuhaus (Schwarze- Bären-Strasse 9,) brouwt al sinds 1620 zijn eigen witbier. Lékker! Zeker bij een obazda (Beierse kaasschotel) met brez’n (pretzel).
• Brauerei Kneitinger claimt al te brouwen sinds 1530, maar de Kneitingers trokken pas in 1862 in het pand aan de Arnulfsplatz. De Edel-Pils, Export Dunkel en Bock smaken er niet minder om, bij een Zwiebelrostbraten, gezellig aan de Stammtisch.
• De historische Wurstkuchl is de moeder aller Beierse braadworstkeukens en de oudste van de wereld. Op houten bankjes op de Donaukade, naast de Steinerne Brücke, zes Schweinsbratwürstl mit Sauerkraut…
• Aan de overkant, bij Spitalgarten (St. Katherinenplatz), heb je een fenomenaal zicht op brug en stad, en kun je kiezen uit superieure bieren uit de kloosterbrouwerij.
• De top in koffie en cacao: Duitslands oudste koffiehuis (1686) en de geboorteplaatsvan de praline (1676)
• Cafe Prinzess aan de Rathausplatz. Waanzinnig lekker: een Grande Cub Joghi Fragola bij het Italiaanse ijscafé Gelini op de hoek.

Bekijk een aanbieding naar Regensburg

Zoek een hotel in Regensburg

Wil je een hotel boeken in Regensburg? Op Booking.com vind je tal van hotels voor een fijn verblijf.

Hotels in Regensburg