Vervoer naar Sauerland

Ben je van plan om naar Sauerland op vakantie te gaan, maar weet je nog niet hoe je er het beste kunt komen? Bekijk hier de mogelijkheden met de auto, trein of het vliegtuig.

Met het vliegtuig naar Sauerland

Aangezien Sauerland relatief dichtbij is, zal een reis per vliegtuig nauwelijks / geen tijd besparen. Wil je toch graag met het vliegtuig? Internationale vliegvelden in Sauerland zijn Koln-Bonn Airport, ten zuidoosten van de stad Keulen, Dortmund Airport, Kassel-Calden en Frankfurt Airport.

Met de trein naar Sauerland

Als je de trein vanuit Amsterdam neemt (langs Utrecht en Arnhem) moet je twee keer overstappen voordat je in het toeristische hart Winterberg bent aangekomen. De reistijd vanuit Amsterdam bedraagt ongeveer 5 / 6 uur. Wil je naar Willingen? Dan moet je minstens drie keer overstappen voordat je op de plaats van bestemming arriveert. Kijk voor de actuele routeinformatie op www.nshispeed.nl.

Met de auto naar Sauerland

Wil je in korte tijd relatief veel van het Sauerland zien, dan is het ideaal om met de auto te gaan. Gelukkig is het niet ontzettend ver rijden naar deze Duitse regio. De afstand vanaf Utrecht naar Winterberg is ongeveer 315 kilometer, naar Kassel 365 kilometer. De logische routes lopen via Arnhem en Venlo door het Ruhrgebied naar Sauerland. Actuele reisinformatie en brandstofkosten kun je checken op www.anwb.nl/verkeer/routeplanner.  

Jouw eigen vakantie naar het Duitse Sauerland boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om het Duitse Sauerland met eigen ogen te zien? Boek je vakantie bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden. Vergeet niet om een handige reisgids zoals de ‘Sauerland ANWB Extra gids’ of de reisgids ‘Sauerland Actief’ mee te nemen vol met handige tips voor jouw ontdekkingsreis. Wij wensen je een hele leuke vakantie!

Zoek en boek je vakantie Sauerland