Top 7 bezienswaardigheden in Sauerland

Ga je op vakantie naar Sauerland in Duitsland? Deze bezienswaardigheden mag je zeker niet missen!

1. Winterberg

Winterberg is belangrijkste toeristische centrum van Sauerland. In de winter is het voor Nederlanders en Belgen het dichtstbijzijnde skioord waar men naar hartenlust kan genieten van allerlei winteractiviteiten. In de zomer kun je er geweldig mountainbiken, wandelen, fietsen, klimmen en rodelen.

2. Burcht van Altena

De burcht van Altena ligt op een strategische heuvelrug en biedt een prachtig uitzicht over de groene omgeving. Stap de Middeleeuwen binnen en bezoek het museum om alles te weten te komen over de geschiedenis van deze fascinerende burcht.

3. Fort Fun

Als je met kinderen naar Sauerland gaat, dan moet je naar Fort Fun. In dit avonturenland kunnen kinderen zich uitleven in diverse achtbanen, rodelbanen en diverse ander attracties. Bij het park hoort ook een blokhuttenkamp met overnachtingsmogelijkheden.

4. Slot Berleburg

Dit kasteel ligt in de plaats Bad Berleburg en wordt als één van de weinige kastelen in Sauerland nog steeds bewoond. Je kunt een rondleiding boeken om de binnenkant van het slot te bezichtigen en alles over de historie te horen.

5. Ertsmijnen

In de Ertsmijnen in Ramsbeck kun je alles leren over de ertsenmijnbouw. Een treintje brengt je tot wel zeshonderd meter onder de grond. Hier krijg je een rondleiding en vertelt men hoe de ertsmijnbouw eeuwenlang werd bedreven. In het bijbehorende museum kun je een uitgebreide collectie mineralen en stenen bekijken.

6. Druipsteengrotten Atthöhle

De Attahöhle is het grootste grottenstelsel van Duitsland. Laat je verbazen door de eeuwenoude stalagmieten en stalactieten. Saillant detail: Het grottenstelsel werd in 1907 per toeval ontdekt.

7. Barokresidentie Arolsen

In de gemeente Bad Arolsen bevindt zich nog altijd de residentie van Waldeck-Pyrmont, neven en nichten van de Oranjes. Een deel van het prachtige kasteel is te bezichtigen. Binnen kun je je verwonderen over de plafondschilderingen met Griekse mythologische figuren, het authentieke meubilair en de zijvleugels met bijzondere wisseltentoonstellingen.

Jouw eigen vakantie naar het Duitse Sauerland boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om het Duitse Sauerland met eigen ogen te zien? Boek je vakantie bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden. Vergeet niet om een handige reisgids zoals de ‘Sauerland ANWB Extra gids’ of de reisgids ‘Sauerland Actief’ mee te nemen vol met handige tips voor jouw ontdekkingsreis. Wij wensen je een hele leuke vakantie!

Zoek en boek je vakantie Sauerland bij ANWB Ledenreizen
Zoek en boek je vakantie Sauerland bij Pharos Reizen