REIZEN Magazine tips Sauerland

Op zoek naar leuke tips voor een vakantie in Sauerland? REIZEN Magazine helpt je graag op weg! 

Bergpark Wilhelmshöhe

Dit monumentale park in Engelse landschapsstijl is prachtig om doorheen te wandelen. Middenin het park. Gelegen in de Duitse stad Kassel, ligt een neoclassicistisch paleis. Het duurde maar liefst 150 jaar om alles aan te leggen, sinds 2013 staat het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Neue Galerie

Kunstliefhebbers, haast je naar Kassel. Deze stad krijgt internationale faam op het gebied van moderne kunst. Popart, abstractie schilderkunst en bijzondere beeldhouwkunst: dit museum biedt voor ieder wat wils. Hoogtepunt is de kamer met de belangrijke werken van Lovis Corinth, waaronder het schilderij 'Walchensee, Landschaft mit Kuh' uit 1921. Als je geluk hebt dan ben je in Kassel tijdens de documenta. Dit is de belangrijkste tentoonstelling van actuele beeldende kunst in de wereld. Deze vindt eens in de vijf jaar plaats in Kassel, duurt honderd dagen en strekt zich uit over de hele stad.

Sprookjesroute

Als je een toeristische route in Sauerland wilt rijden dan kun je voor de bekende Sprookjesroute kiezen. De 600 kilometer lange Sprookjesroute gaat van Bremen naar Haunau en komt langs meer dan 70 plaatsen die in verband staan met de sprookjes van de gebroeders Grimm. Zo leidt de route o.a. langs het Slot van Doornroosje in Sababurg en Haunau, de geboorteplaats van de gebroeders Grimm.

Bezoek de Warsteiner-brouwerij

Brandschone productiehallen met afvulinstallaties waar maar liefst 100.000 biertjes per uur over de band gaan: Alle verschillende fases van gerst tot fles zijn er te bezichtigen. De Warsteiner-brouwerij is ook voor mensen die niet van bier houden indrukwekkend. Wie wil kan natuurlijk uitgebreid proeven.

Jouw eigen vakantie naar het Duitse Sauerland boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om het Duitse Sauerland met eigen ogen te zien? Boek je vakantie bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden. Vergeet niet om een handige reisgids zoals de ‘Sauerland ANWB Extra gids’ of de reisgids ‘Sauerland Actief’ mee te nemen vol met handige tips voor jouw ontdekkingsreis. Wij wensen je een hele leuke vakantie!

Zoek en boek je vakantie Sauerland met ANWB Ledenreizen