Evenementen in Sauerland

Van uitbundige bierfeesten en carnaval tot loveparades en chique gala's; in het Duitse Sauerland wordt heel wat feest gevierd. Deze evenementen mag je niet missen!

Kampioenschap houthakken

Het bruisende Winterberg is het decor voor het kampioenschap houthakken. Er worden boomstammen doormidden gehakt met bijlen, maar er zijn ook onderdelen met een handzaag of kettingzaag. De beste kandidaten uit Duitsland strijden om een ticket voor het wereldkampioenschap dat in Nederland plaatsvindt. Toeschouwers kunnen kijken, maar ook zelf met de zaag aan de slag.

Weihnachten

De maand december staat ook in Sauerland volledig in het teken van 'Weihnachten'. Diverse dorpen en steden worden gesierd door sfeervolle kerstmarkten en mooie kerstconcerten. De kerstmarkt in Winterberg is de langst geopende kerstmarkt in Duitsland. Tot maar liefst 31 januari kun je hier genieten van kraampjes vol kerst- en winstersportspullen, rendiervellen uit Finland en natuurlijk glühwein, gepofte kastanjes en reibekuchen.

Jazzfestivals

Van begin maart tot eind oktober vinden er diverse jazzfestivals plaats in Sauerland. De muzikale feesten trekken veel nationale en internationale bezoekers aan. Informeer naar de actuele locaties en data bij een lokaal informatiepunt of via: www.sauerland.com.

Schuttersfeesten

De schuttersfeesten vinden plaats in juni en juli behoren voor veel inwoners van het Sauerland een hoogtepunt van het jaar. De locals gaan vogelschieten, dansen de koningsdans en er vindt een optocht plaats. Veel mensen dragen traditionele kleding en men is er niet vies van een biertje.

Jouw eigen vakantie naar het Duitse Sauerland boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om het Duitse Sauerland met eigen ogen te zien? Boek je vakantie bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden. Vergeet niet om een handige reisgids zoals de ‘Sauerland ANWB Extra gids’ of de reisgids ‘Sauerland Actief’ mee te nemen vol met handige tips voor jouw ontdekkingsreis. Wij wensen je een hele leuke vakantie!

Zoek en boek je vakantie Sauerland met ANWB Ledenreizen