Tips voor een smakelijke (tussen)stop in München

Een tussenstop in München combineren met een lekkere lunch? Topidee! Wij selecteerden acht smakelijke adressen in deze metropool.

1. Biergarten 1

Uiteraard mogen we een ultiem Beiers fenomeen als de Biergarten niet overslaan. Eén van de grootste zit in de Englische Garten naast de Chinesische Turm. 7000 zitplaatsen! Englischer Garten 3.

2. Biergarten 2

De Biergarten Viktualienmarkt in de Altstad is über-traditioneel. Het is nog net niet verplicht om in Lederhosen aan te schuiven. Viktualienmarkt 9.

3. Eten & kegelen

Wil je tijdens je middagmaaltijd een geinig potje kegelen? Nou, dat kan in de speciale kegelkelder van het zeer populaire restaurant Theresa, waar ze op verzoek hamburgers serveren. De strakke inrichting van deze tent kan trouwens zo in een interieurmagazine. Therisienstraße 29.

4. Café & paarden

Soms duiden restaurantnamen op iets dat er eerder zat, maar dat al lang verdwenen is. Zo niet bij Café-Restaurant Reitschule. Vanachter je sandwich heb je op het terras zicht op de ruiterbak. Binnen is het nog fraaier: daar scheidt een panoramische ruit het restaurant van een enorme manege. Königinstraße 34.

5. Surfin’ München

Eén van de riviertjes door de Englische Garten heeft zo’n sterke stroomversnelling dat de woeste golfen zich hier lenen voor surfen. Heel wat dudes en babes, die zelfs uit Australië komen voor de ervaring, wagen hier een surfpoging. Een prachtig schouwspel en even verderop kan je zelf (kóud) zwemmen. De Eisbachwelle bij het Haus der Kunst.

6. CADU Oftewel: Café an der Uni

En dan staat ‘Uni’ voor universiteit. Met zo’n honderdduizend studenten in München beschikt dit legendarische etablissement altijd over een doelgroep. De prijzen zijn studentikoos. Ludwigstraße 24.

7. Zien & gezien worden

Restaurant Pageou is een fusion-initiatief van kok Ali Güngörmüs¸. Wie? Tsja, in Duitsland is hij een bekende tv-kok en bij binnenkomst bij Pageou, word je meteen geconfronteerd met stapels van zijn kookboeken. Dit is uiteraard de plek waar rijk en beroemd Duitsland wordt gespot. Kardinal-Faulhaber-Straße 10

8. Lusthof

Verscholen achter veel groen en een bord met daarop de eigenaren afgebeeld, vind je één van de gewildste terrassen van München. Het is verhoogd en door al die planten heeft het iets van een lusthof. Toegegeven, we hebben het hier over lúnchadresjes, maar in Königin43 kun je vanaf acht uur ’s ochtends eveneens heerlijk ontbijten. Königinstraße 43.

Méér München?

Ga voor meer info naar www.germany.travel.nl, of bezoek www.muenchen.de. Download de app met handige adressen en routeplanner. In de ANWB-(web)winkel: 1 ANWB Extra reisgids München met uitneembare kaart (€ 9,95).

Ledenaanbiedingen

2x München

München is de perfecte stad voor een heerlijke tussenstop of voor een langere stedentrip. Welke je ook kiest, wij hebben twee fijne aanbiedingen.

1. Met de auto

Je verblijft in viersterrenhotel Azimut Hotel München City-Ost, op 5 km van het centrum en buiten de milieuzone. Het openbaar vervoer brengt je in 15 tot 25 minuten naar het centrum. Het hotel heeft een 24-uursreceptie, bar, terras en parkeergarage (€ 13,- per dag). Vanaf € 57 p.p.p.n.

Meer informatie en boeken

2. Met het vliegtuig

Je verblijft in het comfortabele drie sterren GHotel hotel & living München-City, rustig gelegen in het St. Pauls-Viertel op twee metrostops van de Altstadt. Het hotel heeft een lobby met bar en ontbijtrestaurant met dakterras. Vanaf € 259,- per persoon per twee nachten, inclusief vlucht.

Meer informatie en boeken