Hoe reis je naar Berlijn?

Goedkoop vliegen én … treinen. Het lijkt alsof er sprake is van een nieuwe luchtbrug naar Berlijn. Luchtvaartmaatschappijen – en dan vooral lowcosters – beconcurreren elkaar met bodemprijzen. Ook de trein doet mee in de prijzenslag. Algemene stelregel: hoe vroeger je boekt, hoe groter de kans op een goedkoop ticket. 

Per auto naar Berlijn

De afstand Utrecht – Berlijn bedraagt zo’n 635 kilometer. De adviessnelheid op de Autobahn is 130 kilometer per uur, binnen de bebouwde kom is de maximumsnelheid 50 kilometer per uur. In Berlijn zelf valt goed te rijden; er zijn veel driebaanswegen en men rijdt er heel fatsoenlijk.

Let op: Umweltplakette verplicht!

Automobilisten (óók toeristen) mogen alleen met een speciale milieusticker – de Umweltplakette – op de voorruit Berlijn in. Hier vind je meer over de milieuzones in Duitsland.

Per trein naar Berlijn

Vanuit Amsterdam Centraal met de InterCity Berlijn. Hoe langer van tevoren je boekt, hoe lager de prijs. De snelste reistijd bedraagt zo’n 6 uur 23 minuten, maar de nachttrein doet er elf of twaalf uur over. Er is geen restaurant aan boord, wel een bistro café. 

Vliegen naar Berlijn

Vliegen naar Berlijn is een goede optie die veel mensen zullen kiezen. Berlijn heeft twee internationale luchthavens: Tegel (TXL) en Schönefeld (SXF), die in bedrijf blijven tot de nieuwe luchthaven Berlin Brandenburg (BER) opgeleverd wordt.

Meer informatie over de luchthavens staat op berlin-airport.de.

ANWB Extra Reisgids Berlijn

Haal het maximale uit je stedentrip Berlijn met onze ANWB Extra Reisgids Berlijn. Je bestelt 'm gemakkelijk online. Inclusief grote uitneembare kaart.

Bestel ANWB Extra Reisgids Berlijn

Een stedentrip naar Berlijn boeken

Wil je Berlijn met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit. Altijd met gratis extra's.

Bekijk de top 10 stedentrips Berlijn

Of bekijk het aanbod van onze andere reispartners

Stedentrips Berlijn van Pharos Reizen