Wijken in Berlijn

Waarom is Charlottenburg chic en Kreuzberg hip? Een handig overzicht van de leukste wijken van Berlijn!

Unter den Linden (Mitte)

Unter den Linden in stadsdeel Mitte is een van de bekendste lanen van Berlijn. Deze voormalige 2 km lange flaneerlaan van de bourgeoisie barst van de bezienswaardigheden, van Alexanderplatz tot de Brandenburger Tor. Daarnaast zijn hier vele winkels, cafés en restaurants gevestigd. Meer informatie over Unter den Linden.

Museumsinsel (Mitte)

Museuminsel, gelegen in stadsdeel Mitte, is een must bij een bezoek aan Berlijn. Dit eiland in de Spree herbergt de belangrijkste musea van de Duitse hoofdstad. Meer informatie over Museuminsel.

Spandauer Vorstadt (Mitte)

Spandauer Vorstadt is een historische wijk in stadsdeel Mitte. De buurt is volop in ontwikkeling en geldt als een hip gebied in Berlijn. Meer informatie over Spandauer Vorstadt.

Potsdamer Platz (Mitte)

De Potsdamer Platz ligt in het stadsdeel Mitte en heeft een grote historische waarde. Hier kun je de voormalige loop zien van de Berlijnse muur. Tegenwoordig staat Potsdamer Platz vooral bekend om theaters, filmhuizen en (IMAX)bioscopen. Meer informatie over Potsdamer Platz.

Charlottenburg

Charlottenburg was tot 1920 een zelfstandige en welvarende stad ten westen van Berlijn. In de loop van de tijd ontwikkelde Charlottenburg zich tot een statige wijk. Belangrijke publiekstrekker is de Kurfürstendam, de grootste winkelboulevard in Berlijn. Meer informatie over Charlottenburg.

Prenzlauer Berg

Lange tijd werd de arbeiderswijk Prenzlauer Berg verwaarloosd. Dit trok vele ‘Alternativen’ aan. Na de val van de Muur transformeerde de wijk in een trendy gebied, vol met hippe cafés en nieuwe winkels. Meer informatie over Prenzlauer Berg.

Kreuzberg

Kreuzberg is een alternatieve en multiculturele wijk in Berlijn. De buurt staat bekend om het uitgaansleven en bezit daarnaast enkele grote toeristenmagneten. Bekendste attractie is Checkpoint Charlie. Meer informatie over Kreuzberg.

Friedrichshain

Friedrichshain is na de val van de Muur volledig tot wasdom gekomen en uitgegroeid tot een van de hipste wijken in Berlijn. In deze wijk kun je goed uitgaan en trekt daardoor veel jonge mensen aan. De East Side Gallery en de Oberbaumbrücke zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Friedrichshain. Meer informatie over Friedrichshain.

Meer leuke adresjes in Berlijn?

Haal het maximale uit je stedentrip Berlijn met onze ANWB Extra Reisgids Berlijn. Je bestelt 'm gemakkelijk online. Inclusief grote uitneembare kaart.

Bestel ANWB Extra Reisgids Berlijn

Bekijk onze top 10 stedentrips naar Berlijn

Wil je zelf naar Berlijn? Samen met onze reispartner Stedentrips.nl hebben we de tien beste aanbiedingen voor een stedentrip naar Berlijn uitgezocht. Je boekt natuurlijk met ledenvoordeel.

Bekijk top 10 stedentrips Berlijn