Mauerpark Berlijn

Van alle vlooienmarkten in Berlijn is de zondagse markt in het Mauerpark de grootste en beroemdste. Hier vind je werkelijk alles en iedereen: kunstenaars, handelaren maar ook mensen die de zolder hebben opgeruimd en hun spullen hier verkopen.

Het Mauerpark en de Muur

De naam van het Mauerpark verwijst naar de Berlijnse Muur, die in 1961 werd gebouwd, op deze plek tussen de wijken Prenzlauer Berg en Wedding. In Prenzlauerberg zijn relatief weinig parken, dus na de Wende groeide het Mauerpark uit tot dé plek waar mensen uit de buurt zich buiten konden ontspannen. Vooral in de zomer is het Mauerpark een ontmoetingsplek waar in het weekend veel mensen samenkomen om muziek te maken, te picknicken of gewoon gezellig samen een biertje te drinken.

Rommelmarkt in het Mauerpark

Tegenwoordig is het Mauerpark vooral bekend vanwege de wekelijkse rommelmarkt op zondag. Er staat een mix van particulieren en handelaren - bij de ingang zijn de handelaren in de meerderheid, maar als je een stukje verder loopt, vind je zeker stalletjes waar je kraampjes vindt waar verkopers echt de spullen van zolder verkopen. Kom bijtijds voor de beste koopjes!

Het is geen probleem om in het Mauerpark iets te drinken te krijgen, maar er zijn in de buurt nauwelijks pinautomaten, dus neem wel voldoende contant geld mee (en stop het voor de zekerheid goed weg, op zo’n plek met veel mensen kun je verwachten dat er regelmatig zakkenrollers actief zijn).

Karaoke in het Mauerpark

Op zondagmiddag om een uur of drie is er karaoke in het Mauerpark. Wie er ook maar langskomt en graag wil kan hier een lied zingen. Het publiek is heel enthousiast en de sfeer gezellig. Kom bijtijds, zodat je een goede plek hebt op de tribune!

Hoe kom je in het Mauerpark?

Neem U8 naar Bernauerstrasse of U2 naar de Eberswalder Straße. Vandaar wijst het zich vanzelf, je kunt gewoon meelopen met de andere marktbezoekers. Tram 10 stopt nog dichterbij, halte Wolliner Strasse, vrijwel tegenover de ingang.

Meer leuke bezienswaardigheden in Berlijn?

Haal het maximale uit je stedentrip Berlijn met onze ANWB Extra Reisgids Berlijn. Je bestelt 'm gemakkelijk online. Inclusief grote uitneembare kaart.

Bestel ANWB Extra Reisgids Berlijn

Bekijk onze top 10 stedentrips naar Berlijn

Wil je zelf naar Berlijn? Samen met onze reispartner Stedentrips.nl hebben we de tien beste aanbiedingen voor een stedentrip naar Berlijn uitgezocht. Je boekt natuurlijk met ledenvoordeel.

Bekijk top 10 stedentrips Berlijn