Bijzondere restaurants in Berlijn

In Berlijn vind je restaurants uit werkelijk álle hoeken van de wereld. Er zijn restaurants met een originele insteek, waar je bijvoorbeeld eet zoals in steentijd, maar ook klassiekers waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. En het aardige is: uit eten gaan in Berlijn is heel betaalbaar. Zes bijzondere plekken om te eten of wat te drinken in Berlijn.

Loungen in een Strandbar

Als in de zomer het ook maar een béétje lekker weer is, dan ga je in Berlijn naar een strandbar. De strandbar is het Berlijnse alternatief voor Kijkduin en Zandvoort: een strandje of een landje aan de Spree, met een ongedwongen sfeer, waar je een biertje kunt drinken en zo lang kunt blijven als je wilt. Er zijn strandbars op verschillende plekken in de stad en elke zomer zijn er weer andere. De grootste strandbar is Oststrand, aan de Mühlenstraße, vlakbij de East Side Gallery.

Een klassieker: Café Adler

Café Adler is een historisch baken en een echte onthaastplek in Berlijn. Veel beroemde politici en schrijvers kwamen hier, zoals John le Carré en Cees Nooteboom. Het café ligt heel centraal, in de Friedrichstrasse tegenover Checkpoint Charlie.

Knoflookrestaurant in Berlijn

In het Knoblauchrestaurant in Prenzlauer Berg zit er in werkelijk élk gerecht knoflook verwerkt. Er is gebraden knoflook, gefrituurde knoflook, honingknoflook, pinda’s met knoflook, chiliknoflook, gebakken banaan met knoflookschuim en knoflookijs. Voor de liefhebber!

De beste döner van Berlijn

Berlijn staat natuurlijk wel een beetje bekend vanwege de Bratwurst. Maar met stip op 2 van de lijst meest gegeten fastfood staat de döner kebab. En voor de beste döner van Berlijn is er op dit moment maar één plek waar je heen moet: Mustafa's Gemüse Kebap op de Mehringdamm in Kreuzberg. Groentenkebab? Ja, precies. Vegetarisch! 

Eten als een holbewoner

Restaurant Sauvage is gespecialiseerd in voedsel uit de steentijd. Op het menu staan dus vlees, vis, fruit, groenten, noten en zaden, maar geen suiker en geen graan. Volgens eigenaren Boris en Rodrigo is zo’n paleolitisch dieet heel goed voor je lichaam én geest. In dit restaurant kun je ook terecht als je vegetarisch en/of glutenvrij wilt eten. Restaurant Sauvage heeft twee vestigingen, in Neukölln en in Prenzlauer Berg.

Patatje mét in Berlijn

Er is in Berlijn zelfs een Hollandse snackbar, De Molen in Friedrichshain. De eigenaar groeide op in Amersfoort en miste in Berlijn de kroketten, vandaar. Een restaurant kun je De Molen natuurlijk niet echt noemen, maar toch prettig om te weten dat er een Hollandse snackbar in de buurt is, voor als je ineens onbedaarlijk trek hebt in een echte kroket, een patatje Joppiesaus of een berehap (‘für den größeren Hunger’).

Meer eetgelegenheden in Berlijn?

Haal het maximale uit je stedentrip Berlijn met onze ANWB Extra Reisgids Berlijn. Je bestelt 'm gemakkelijk online. Inclusief grote uitneembare kaart.

Bestel ANWB Extra Reisgids Berlijn

Een stedentrip naar Berlijn boeken

Wil je Berlijn met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit. Altijd met gratis extra's.

Bekijk de top 10 stedentrips Berlijn

Of bekijk het aanbod van onze andere reispartners

Stedentrips Berlijn van Pharos Reizen