Natuur in Beieren

De natuur in Beieren is letterlijk om de hoek, ideaal dus om bijvoorbeeld te gaan wandelen en fietsen. Zelfs in München kun je struinen in een groene oase.

1. Sportief familiedorp Inzell

Inzell is een heerlijk sportief familiedorp tussen München en Salzburg, niet ver van de Chiemsee. De ligging in een prachtig natuurlandschap is ideaal voor een actieve vakantie. Je kunt er fantastisch (berg)wandelen, fietsen, kuren, paragliden en zwemmen en in de winter langlaufen, skiën en rodelen. Tip: vanaf één overnachting in Inzell of Ruhpolding krijg je de Chiemgau Card (inclusief verschillende kortingen) geheel gratis van een van de deelnemende hotels!

2. Altmühltal-Radweg

Fietsers maken in het fraaie Naturpark Altmühltal een spannende reis naar het Juratijdperk. De Altmühltal-Radweg tussen Gunzenhausen en Kelheim is 166 km lang en leidt je langs imposante rotsformaties van 150 miljoen jaar oud. In de fossielenmusea, bijvoorbeeld bij Museum Solnhofen, kun je fascinerende dieren uit de oertijd bekijken. Of ga op zoek naar fossielschatten in de steengroeves!

3. Dagtrips Ruhpolding

Dankzij haar centrale ligging is Ruhpolding - tussen de Chiemsee en de Chiemgauer Alpen - het ideale startpunt voor dagtrips in de omgeving. Er zijn heel veel wandel- en fietsroutes, bergklimmers kunnen op de Unternberg terecht en voor een dagje ontspannen kun je naar Vita Alpina Erlebnis- & Wellnessbad. Tip: vanaf één overnachting in Ruhpolding of Inzell krijg je de Chiemgau Card (inclusief verschillende kortingen) geheel gratis van een van de deelnemende hotels!

4. Partnachklamm: imposante kloof

Iets indrukwekkends zien? De Partnachklamm is een 702 meter lange en (gedeeltelijk) ongeveer 80 meter diepe kloof ten zuidoosten van Garmisch-Partenkirchen. Deze bijzondere kloof wordt gevormd door de rivier de Partnach die een flinke afdaling maakt tussen de rotswanden. Je kunt een fraaie wandeling naar de kloof maken. Of pak de Hausbergbaan, wel zo gemakkelijk.

5. Wandelen in hertenpark Buchet

Combineer een gezonde boswandeling met herten spotten in het grootste hertenreservaat in het Beierse woud. Op de uitgestrekte weilanden leven verschillende roedels met onder andere damherten en moeflons. Er zijn rondleidingen, maar je kunt ook de wildrondweg volgen van 3 kilometer. Heerlijk logeeradresje: Wild-Berghof Buchet in Bernried. 

6. Salzalpensteig

Een beroemde en zeer populaire wandelroute in de Alpen is de Salzalpensteig tussen Abtenau en Hallstatt. Een route die – zoals de naam doet vermoeden – te maken heeft met zout: onder de route lag ooit een leiding waarin water, gemengd met zout, werd vervoerd. De totale lengte van de wandelroute is 236 kilometer, maar er zijn ook dagwandelingen (rondjes) vanaf 7 kilometer.

7. Stadspark in München

Soms hoef je voor een natuurexcursie de stad niet uit. Een van de grootste stadsparken van Europa is de Englischer Garten, midden in het centrum van München. Deze groene long heeft twee gezichten, die beide hun eigen charme hebben. In het zuidelijke deel overheerst het grootstedelijk gevoel: de uitgestrekte grasvelden worden gebruikt door recreanten, muzikanten, frisbiërs enzovoorts. Het noordelijke deel bestaat vooral uit ruige graslanden. Hier waan je je helemaal buiten, zeker als je de schaapskudde tegen het lijf loopt.

8. Chiemsee

De Chiemsee is ideaal om een fiets- of wandeltocht te maken, maar ook om te zwemmen. Je kunt hier ook een kajak huren, waarmee je dit 80 vierkante kilometer grote Beierse meer kunt verkennen. Soms hoor je alleen wat vogelgekwetter! Bezoek het charmante dorpje Bernau, dat wel wat weg heeft van Oostenrijk, met z'n houten balkons vol geraniums.

Jouw eigen vakantie naar Beieren boeken?

Kun je niet wachten om het Duitse Beieren met eigen ogen te zien? Boek je vakantie bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden. Wij wensen je een hele leuke vakantie!

Zoek en boek je vakantie Beieren

Of bekijk de vakanties in Beieren van Pharos Reizen

Autovakantie Beieren