Hoogtepunten München, hoofdstad van Beieren

Wie naar Beieren gaat, mag München niet missen. De Beierse hoofdstad bruist! Ga op avontuur in Duitse kastelen, gezellige winkelstraten en sfeervolle bierkelders.

1. Marienplatz

Het centrale Marienplatz is een goed begin van een stedentrip in München. Aan dit plein staat het statige stadhuis met arcaden in spitsbogenstijl, erkers, gallerijen en torentjes. Bovenop de 85 meter hoge toren staat de München Kindl, dááronder trekt het bekendste klokkenspel van Duitsland veel bezoekers. Om het Marienplatz heen lonken de winkelstraten voor urenlang shopplezier.

2. Viktualienmarkt

Groente, fruit, paddenstoelen, specerijen, kaas, ham. En alles verser dan vers. De Viktualienmarkt is dé plek om de smaakpapillen te verwennen. De bekendste markt van München bestaat al sinds 1807 en is vernoemd naar het Latijnse woord Victual, dat staat voor voeding. De levendige markt telt ongeveer 140 winkels en kraampjes.

3. Bierkelders en –tuinen

In München struikel je over de bekende bierkelders en –tuinen. Königlicher Hirschgarten is de bekendste en grootste biertuin van München én Beieren en kan maar liefst achtduizend drinkers herbergen.

4. Frauenkirche

Het gebouw dat op zowat elke briefkaart van München afgebeeld staat is de Frauenkirche, de kathedraal van de stad. Dit gigantische, gotische bouwwerk is maar liefst 109 meter lang en 40 meter breed. De eerste steen werd in 1468 gelegd door hertog Sigismund. Het interieur van de Frauenkirche is vrij sober, maar indrukwekkend. Bijzonder detail is dat de voetafdruk van de duivel in de kathedraal is te zien.

5. Gärtnerplatz in Gärtnerplatzviertel

Talloze kleine winkeltjes en sfeervolle cafés sieren de meest levendige wijk van München. Rond het centrale plein Gärtnerplatz gebeurt het. Een classicistisch theater, fantasierijk ingerichte boetiekjes en een uitgaansleven waar je U tegen zegt. In de Klenzenstrasse en de Corneliusstrasse kom je de leukste zaakjes van Gärtnerplatzviertel tegen.

6. Deutsches Museum

Een van de belangrijkste musea van Duitsland staat in München. Het Deutsches Museum in München toont de geschiedenis van de techniek en natuurwetenschap. Er is een grote verscheidenheid aan exposities. Met name antieke en zeldzame transportmiddelen worden belicht. Zo kun je de allereerste auto bekijken, een Benz uit 1886. Er is ook een grote afdeling gewijd aan de lucht- en ruimtevaart.

7. Maximilianstrasse

Maximilianstrasse vormt samen met de Max-Joseph-Platz de hoofdader van het meest statige gebied van de stad. Deze chique, brede straat is de crème de la crème op shoppinggebied. Meer dan zeventig exclusieve winkels, waaronder D&G, Versace, Hugo Boss, Giorgio Armani, Gucci, showen er hun prijzige waren. Ga lekker los in de shops. Alleen bewonderen kan natuurlijk ook.

Jouw eigen vakantie naar Beieren boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om het Duitse Beieren met eigen ogen te zien? Boek je vakantie bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden. Wij wensen je een hele leuke vakantie!

Zoek en boek je vakantie Beieren

Of bekijk de vakanties in Beieren van Pharos Reizen

Autovakantie Beieren