Evenementen in Beieren

Vier feest tijdens je vakantie Beieren!

Ben je in Beieren? Dan mag je de belangrijkste evenementen in deze regio zeker niet missen.

1. Oktoberfest

Het grootste (en volgens velen: leukste) volksfeest ter wereld wordt in Beieren gevierd: Oktoberfest! Dit enorme festijn is het bekendste bierfestival ter wereld en trekt jaarlijks meer dan vijf miljoen bezoekers. Het startschot wordt traditioneel gegeven om 12.00 uur op de eerste zaterdag na 15 september. Het feest eindigt op de eerste zondag van oktober.

2. Landshuter bruiloft 1475

Om de vier jaar is het groot feest in de straten van de Oud-Beierse hertogstad Landshut an der Isar. Meer dan tweeduizend burgers in origineel kostuum doen de geschiedenis opleven tijdens de Landshuter Hochzeit 1475, een van de grootste historische evenementen in Europa. Het feest herinnert aan de bruiloft van Hertog Georg der Reiche von Bayern-Landshut met de Poolse prinses Hedwig. Dit huwelijk 'verenigde' het christelijke Europa. 

3. Kinderparade Dinkelsbühl

De stad Dinkelsbühl werd tijdens de 30-jarige oorlog van 1618 tot 1648 ontzien dankzij de torenwachtersdochter Lore en een groep kinderen. Voor de poort van de stad smeekten ze de vijand met succes om genade. De bevrijding van de stad in de 30-jarige oorlog tegen het Zweedse leger wordt ieder jaar in de tweede helft van juli herdacht met de viering van de Kinderzeche'. Op zondagavond wordt het feest afgesloten met een grote muziekuitvoering van de Knabenkapelle.

4. Drachenstich-festival

In de Beierse grensstad Furth im Wald vindt iedere augustus een grote optocht plaats. Meer dan 1500 gekostumeerde deelnemers, 200 paarden en talrijke muziekgroepen nemen deel. Het drakengevecht vormt het hoogtepunt van het evenement. De Further draak is de grootste vierbenige looprobot ter wereld. Dit metalen monster is maar liefst 5 meter hoog en 16 meter lang.

5. Sambafestival Coburg

Vakantie Beieren, Coburg

Swingen kun je ook in Beieren! Het grootste sambafeestje buiten Brazilië vindt plaats in het stadje Coburg. Honderdduizenden bezoekers dansen, maken muziek en vieren feest. Het Sambafestival vindt ieder jaar in juli plaats. Er zijn diverse podia, capoeiraworkshops, een samba-optocht en een power-percussion. Bezoek het meest swingende volksfestijn van Beieren!

Wat doe jíj vandaag in Beieren?

Op de hoogte blijven van alle activiteiten en evenementen in Beieren? Abonneer je dan op de Nieuwsbrief van Beieren. Op deze site vind je ook een schat aan informatie.

 

 

 

Jouw eigen vakantie naar Beieren boeken?

Kun je niet wachten om het Duitse Beieren met eigen ogen te zien? Boek je vakantie bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden. Wij wensen je een hele leuke vakantie!

Zoek en boek je vakantie Beieren

Of bekijk de vakanties in Beieren van Pharos Reizen

Autovakantie Beieren