Eten en drinken in Beieren

Vakantie Beieren: doe 's lekker culinair

Culinair genieten staat in Beieren hoog op de agenda. De Beierse keuken is stevig, maar smakelijk. De regio staat bekend om haar Weißwurst en schnitzels, maar ook vegetariërs kunnen er prima terecht. 

Of je wórst lust!

Heb je het over culinair Beieren, dan mag de Weißwurst en Schnitzel niet ontbreken. Deze prijken op vrijwel elke menukaart. Münchner Weißwurst, een mix van kalfsvlees, uien en kruiden, is dé worstspecialiteit uit Beieren. Schnitzels zijn in vele varianten verkrijgbaar, van de Wiener Schnitzel tot de Paprikaschnitzel. Visliefhebbers kunnen genieten van karper (Karpfen) en snoek (Hecht).

Bierstuben

Nederlanders zijn er dol op: Bierstuben. Het zijn dan ook vaak gezellige ruimtes met veel hout, gewelfde plafonds en obers die met gigantische pullen bier rondsjouwen. Op zomerse dagen worden de bierkelders verruild voor biertuinen. Vaak zijn er ook eenvoudige hapjes te krijgen zoals braadworst met brood en zoete mosterd. Meer een wijnliefhebber? In de Weinstuben kun je wijn uit het vat bestellen.

Vegetarische keuken

Een bijzonder adres is de Hündeleskopfhütte op 1180 meter hoogte in de Allgäu. Silvia Beyer is de eerste huttenwaard in de Alpen die geen vlees op tafel zet. Een vegetarische berghut en de traditionele Beierse keuken sluiten elkaar niet uit. Integendeel: veel van de typische gerechten uit de Allgäu zijn al zonder vlees, van ‘Krautkrapfen’ tot de klassieke ‘Käsespätzle’. In de zomer een populaire familiebestemming.

De 1000 kruiden van het Fichtelgebergte

Noem het woord 'kruiden' en ze roepen in Beieren meteen: Fichtelgebergte! Dit prachtige stukje natuur met ongerepte rivierdalen, uitgestrekte heidevelden en betoverende bergweiden levert zo'n beetje 1000 verschillende wilde planten en kruidensoorten. Je kunt hier volop van genieten in de (culinaire) restaurants. Smullen dus in het 'eetbare' Fichtelgebergte.

Jouw eigen vakantie naar Beieren boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om het Duitse Beieren met eigen ogen te zien? Boek je vakantie bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden. Wij wensen je een hele leuke vakantie!

Zoek en boek je vakantie Beieren

Of bekijk de vakanties in Beieren van Pharos Reizen

Autovakantie Beieren