Deutsche Alpenstrasse

450 kilometer rijgenot

Zin in een spannende autorit, maar niet te ver weg? Neem dan de Deutsche Alpenstrasse, door misschien wel het mooiste stukje Duitsland.

Kristalheldere meren

Ik reed hem afgelopen zomer met vrouw en kinderen en ontdekte een schitterende bergroute. Kronkelende wegen langs sappige bergweiden, kristalheldere bergmeren, woeste watervallen, knusse boerendorpjes en indrukwekkende Alpenpieken. We zagen zelfs glinsterende gletsjers op de Zugspitze. Met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland en (gelukkig) rechtstreeks bereikbaar per cabinelift.

Sprookjeskasteel

Ander hoogtepunt: sprookjeskasteel Neuschwanstein, een van de briljante creaties van de excentrieke Beierse koning Ludwig II. Bij Kirchberg moesten we officieel naar rechts, maar wij sloegen af naar links. Om de grens over te steken naar Oostenrijk.

Stad van Mozart

Nog geen half uur later reden we Salzburg binnen, stad van Mozart, kerken en paleizen, Sound of Music, maar ook van gemütliche bierkelders (jawohl!) én moderne kunst. Na een zinderende Alpenrit dus óók nog een spetterende stedentrip. Dit jaar weer.