Legoland in Denemarken

Lego viert zijn 50ste verjaardag

Dat Denemarken een heerlijk vakantieland is, weten veel Nederlanders al. Maar wist je dat je er ook een fantastisch attractiepark hebt dat dit jaar z’n 50ste verjaardag viert? Welkom in Legoland in Denemarken!

In 1958 kwam er groot nieuws uit het Deense dorpje Billund, waar speelgoedfabrikant Lego zijn befaamde speelgoedblokje introduceerde. Dat slimme stapelbare blokje werd een wereldwijd megasucces. Anno 2018 is het Legomerk even onverwoestbaar als dat plastic blokje zelf.

Legoland is leuk voor het hele gezin

Attractiepark Legoland viert in 2018 z’n 50-jarige bestaan. Of je in Billund nu linksaf, rechtsaf of rechtdoor gaat: om Legoland kun je niet heen. Moet je ook helemaal niet willen, want dan doe je jezelf en je kinderen tekort. Legoland heeft meer dan 50 attracties voor alle leeftijden, van schattig tot supereng, ingedeeld in thema’s als Piratenland (stap aan boord van een piratenschip en spuit elkaar en de toeschouwers nat!), Avonturenland (snel, in de brandweerauto’s! Wie heeft de brand het snelst geblust – wij of het gezin in de andere auto?), Poolland (een ritje in de vliegsimulator, alsof je in een centrifuge zit.) en nog veel meer. Bereid je voor op een dag lang rennen, springen, vliegen, glijden, schieten, varen, draaien, griezelen en genieten met z’n allen. En vergeet je camera niet, want overal om je heen zie je hier de mooiste bouwsels en figuren van Legostenen die schreeuwen om een selfie. Bestaat dit park echt al 50 jaar? Dan is het bewijs geleverd dat Lego leeftijdloos leuk is en blijft.

NIEUW: Lego House

Maar er is meer in dat schijnbaar slaperige dorpje Billund. Zo loop je door een keurige jaren 60-wijk, sta je ineens voor een futuristisch ogende, hagelwitte designschoonheid van een gebouw dat zelfs de meest getaande ziel een zacht doch gemeend ‘wauw’ ontlokt. Welkom bij het nagelnieuwe Lego House. De gelijkenis met een stapel legostenen is niet toevallig, en eenmaal binnen zien we hoe ruimtelijk die oervorm werkt in een gebouw van deze afmetingen. Er is hier ruimte, licht en vooral veel hypermoderne techniek, die kinderen uitdaagt hun fantasie te gebruiken. Zo maakt een meisje een vis van Lego die ze op een computer scant, waarna hij tot leven komt op een giga beeldscherm in een kleurrijke onderwaterwereld. Vergapen we ons aan levensgrote dino’s en de enorme ‘boom van creativiteit’– allemaal gemaakt van Lego natuurlijk – en bouwt een jongen zijn eigen raceauto die hij laat racen tegen die van andere kinderen. En omdat een beetje nostalgie op z’n tijd ook lekker is, is in de onderste laag van het gebouw een museum ingericht waar je al die Lego-sets van vroeger kunt bekijken. ‘Kijk jongens: dit is de helikopter die ik voor mijn achtste verjaardag kreeg! Moet je nagaan: al meer dan 40 jaar oud!’ Een prachtige mix van kijken, leren en vooral veel zelf doen, dat is Lego House.

Vier de 50e verjaardag van Legoland Billund

Kom genieten van de mooie stranden, kastelen, Vikingen én Legoland! Vier de 50ste verjaardag van Legoland met onze speciale aanbiedingen inclusief veel extra’s. Probeer het geheel vernieuwde Legoredo en neem een kijkje in het net geopende Lego House.

Bekijk aanbiedingen Legoland bij ANWB Ledenreizen

Misschien vind je dit ook leuk:

Speciaal voor jou geselecteerd