Vervoer in en naar Kopenhagen

Het openbaar vervoer in Kopenhagen is betrouwbaar, punctueel en brengt je overal waar je maar wezen wilt. Bus, metro, trein, taxi: Kopenhagen heeft het allemaal. Ook de fiets is een prima keuze in de Deense hoofdstad, waarvan het centrum prima te voet valt te verkennen.

Openbaar vervoer in Kopenhagen

  • Metro – De twee metrolijnen rijden 24/7 (overdag elke 4-6 min., ’s nachts elke 20 min.) en verbinden de belangrijkste punten van de stad, waaronder het stadcentrum en de luchthaven. In resp. 2019 en 2023 moeten lijnen 3 en 4 geopend worden. intl.m.dk
  • Bus – Er zijn drie bustypen: de A-bussen zijn voor de meeste bezoekers het handigst, ze rijden elke 3-7 min. (spits) of elke 10 min, dag en nacht. De S-bussen zijn sneller maar maken minder stops, rijden iets minder vaak en niet ’s nachts. Dan rijden wel de N-bussen.
  • Trein – De S-tog (S-trein) telt 7 lijnen, aangeduid met letters, en is vooral handig als je naar een van de buitenwijken wilt. De treinen rijden elke 10 of 20 minuten. dsb.dk
  • Taxi – Betrouwbaar maar niet goedkoop. Reken voor een stadsrit van 3 km op ca. DKK 110.

Copenhagen Card

Met de Copenhagen Card kun je gebruik maken van het hele openbaar-vervoernetwerk in de hoofdstad, inclusief van en naar de luchthaven. Daarnaast verschaft de kaart gratis toegang tot meer dan 70 musea en attracties en biedt hij korting in cafés, restaurants en bij sightseeingtours etc. 24 uur DKK 389 t/m 120 uur DKK 889. copenhagencard.com

Citypass

Onbeperkt gebruik van bus, trein en metro in zones 1 t/m 4 incl. retour van/naar luchthaven. 24 uur DKK 80, 72 uur DKK 200. citypass.dk

Van de luchthaven naar het stadcentrum

Van Copenhagen Airport naar het stadcentrum

  • Metro – De snelste manier om van de luchthaven naar de stad te komen er vice versa. Het metrostation is op Terminal 3, vertrek ca, elke 4 minuten, reisduur 14 min.
  • Trein – Handig als je naar het Centraal Station (Copenhagen H) of westelijk Kopenhagen wilt. Ook de trein vertrekt vanaf Terminal 3.
  • Bus – Bus 5A rijdt tussen de luchthaven en Centraal Station en andere haltes in de binnenstad. Vertrek elke 10 min. (’s nachts minder frequent), reisduur 30-35 min.
  • Taxi – Er zijn taxistandplaatsen bij Terminals 1 en 3. Een rit van luchthaven naar stadcentrum kost ca. DKK 250-300 duurt ca. 20 min.

Enkele reis luchthaven-stadcentrum (= 3 zones): DKK 36, geldig in alle ov.

Vervoer naar Kopenhagen

Vliegen

KLM, Norwegian en SAS vliegen rechstreeks tussen Amsterdam en Kopenhagen. Transavia vliegt rechtstreeks tussen Eindhoven en Kopenhagen.

Auto

De afstand Utrecht-Kopenhagen bedraagt 753 km (= 8.24 min. rijden zonder onderbrekingen).

Trein

Retour Amsterdam-Kopenhagen vanaf € 78, vanaf 2 x overstappen (per enkele reis), reisduur v.a. 11.19 uur.

Bus

Retour Amsterdam-Kopenhagen vanaf € 78, direct of 1 overstap, reisduur v.a. 12 uur.

Een stedentrip naar Kopenhagen boeken

Wil je Kopenhagen met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top stedentrips naar Kopenhagen

Of bekijk het aanbod van onze reisdochter Pharos