De leukste musea in Kopenhagen

Internationale topmusea, maar ook een kleinschalig museum over het arbeidersbestaan: variatie genoeg in Kopenhagen. Gauguin, Picasso en Warhol: ze zijn in volle glorie te zien in Kopenhagen. Maar hoe smaakte de nepkoffie die de arbeiders anno 1950 dronken? Ook dát kun je hier proeven.

Ny Carlsberg Glyptotek en Nationalmuseet

Deze twee musea zijn buren van elkaar en allebei van internationaal topniveau. De Ny Carlsberg Glyptotek begon ooit met een door de bierbrouwersfamilie Carlsberg geschonken beeldenverzameling en wordt nog altijd door de brouwerij gesteund. Het huisvest werken uit de Deense Gouden Eeuw en veel Franse impressionisten. Vooral Gauguin is goed vertegenwoordigd. Het Nationalmuseet geeft een beeld van de Deense cultuurgeschiedenis en identiteit. 

Louisiana Museum of Modern Art

Dit is een van de belangrijkste musea voor moderne kunst ter wereld. Nog altijd worden hier van tijd tot tijd exposities georganiseerd die stof doen opwaaien. De nadruk ligt op het werk van de Cobra-groep, na WOII, waarbij met name voor de Deense kunstenaar Asger Jorn veel ruimte is uitgetrokken. Daarnaast worden andere 20ste-eeuwse groten als Tingely, Picasso, Polke, Baselitz, Warhol en Kienholz tentoongesteld. En niet te vergeten: de sculpturen van de Zwitserse kunstenaar Giacometti. Louisiana bevindt zich iets buiten Kopenhagen aan de overzijde van de Sont: een leuk reisje. 

Arbejdermuseet

Weer eens iets heel anders: een klein museum waar je een beeld krijgt van de arbeidersbestaan anno 1950. Om in de stemming te komen kun je er zelfs een kopje cichorei (koffiesurrogaat, ooit een armeluisdrankje, nu hip en gezond) drinken en een traditionele lunch genieten. Tevens vertelt Arbejdermuseet het verhaal van de familie Sørensen, die in 1985 naar Kopenhagen trok. 

Een stedentrip naar Kopenhagen boeken

Wil je Kopenhagen met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit. Altijd met gratis extra's.

Bekijk de top 10 stedentrips Kopenhagen

Speciaal voor jou geselecteerd