Leukste wandelroute door Kopenhagen

In Kopenhagen is het heerlijk wandelen. De stad is afwisselend en vlak. Het havengebied behoort tot de leukste wandelzones. Wandel langs fascinerende plekken als de schilderachtige Nyhavn, het beeld van de Kleine Zeemeermin, Amsterdams geïnspireerd Christianshavn en vrijstad Christiana.

Door het havengebied van Kopenhagen

De haven verandert voortdurend. De route begint bij de Kongelige Biblioteks Have, die tot 1868 een marinehaven was. Je wandelt langs Christiansborg en de Holmens Kirke, de zeemanskerk van Kopenhagen en ooit een ankersmederij. Dan kom je bij de sfeervolle Nyhavn, de 17de-eeuwse havenuitbreiding met zijn kleurige hui zen, die nu met zijn bars, trendy cafés en chique restaurants een langgerekt uitgaansgebied vormt.

Langs het water leidt een voetpad om de Schouwburg heen naar de havenpromenade met historische pakhuizen waar nu hotels en luxeappartementen zijn gevestigd, naar de Lille Havfrue, het beroemde symbool van Kopenhagen. Met de Havnebus ga je vervolgens naar de overkant. Hier hebben veel creatieve instellingen zich genesteld op een door de marine verlaten gebied. Het wordt gedomineerd door de in 2005 geopende Opera met zijn markante luifel.

Een korte wandeling voert langs de grachten van Christianshavn, een soort Klein-Amsterdam. Iets anders herinnert ook aan Amsterdam: de gedoogde handel in soft drugs in Christiania. Over de nieuwe brug, de lnderhavnsbroen, ga je tot slot terug naar Nyhavn.

Deze route is afkomstig uit de ANWB Extra Reisgids Kopenhagen.

Een stedentrip naar Kopenhagen boeken

Wil je Kopenhagen met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit. Altijd met gratis extra's.

Bekijk de top 10 stedentrips Kopenhagen

Speciaal voor jou geselecteerd