Cruise Caraïben

Dromen zijn geen bedrog

Van kristalhelder zwemwater en parelwitte stranden krijg je nooit genoeg. Ga mee op een droomcruise in de Caraïben!

Handig! tips van onze medereizigers

Onze ‘buren’ op de Caraïbische cruise zijn gelukkig niet te beroerd vakantietips te geven.

‘Als je maar één of twee excursies aan land volgt,’ vertellen Marcel (66) en Inge (55) uit Limburg, ‘kies dan zeker voor het Veragua Rainforest in Costa Rica.’ Vooral de (eco) gondeltocht dwars door het oerwoud is een must-do. ‘Een bijzondere manier om apen, luiaards en tropische vogels te spotten’, vindt Inge.

Hanneke Raaphorst (25), International Concierge bij de Holland America Line, kan het Bahama-eiland Half Moon Cay niet genoeg aanprijzen. ‘Het strand is letterlijk stralend wit’, vertelt ze. Er valt opvallend veel te doen op het 9,7 vierkante kilometer kleine eiland. ‘Bezoekers kunnen hier paardrijden, jetskiën, parelvissen, kajakken en zelfs trouwen. Bedenk vooraf wat je wilt doen, zo haal je het meeste uit je verblijf.’

Co (70) en Thea Vastenhouw (70) hebben een hutkoffer vol praktische tips. ‘Kies aan boord voor een specialiteitenrestaurant’, vertelt Co, die met zijn echtgenote al twee cruises op de Middellandse Zee en drie in het Caraïbisch gebied op z’n teller heeft. ‘Voor een relatief kleine toeslag heb je een culinair diner en topwijnen. Onze favoriet is de Pinnacle Grill met z’n verrukkelijke krabcakes.’ Co heeft nog een tip: ‘Boek je excursies voordat je vertrekt om teleurstellingen te voorkomen.’

Mee in de koffer

ANWB Extra gids Curaçao, Aruba en Bonaire, ledenprijs € 10,50.

Care Plus Travelset, ledenprijs € 11,99. Vijf miniflesjes met o.a. anti-insectenspray.

Tips: 3 x droomstrand

1. Oh oh Bahama’s

De meeste dromen zijn bedrog...maar niet op het Bahama-eiland Half Moon Cay. Met stip op nummer één: wit droomstrand en blauwe droomoceaan.

2. Lekker zwijmelen

Dineren in je privé cabana met uitzicht op de Caraïbische Zee… Onze nummer twee: Eagle Beach op Aruba (toplocatie: het befaamde restaurant Elements van het Bucuti Beach resort).

3. Dingen doen

Roep op Curaçao Jan Thiel en alle inwoners wijzen naar het gelijknamige strand. Beroemde baai met talrijke terrassen, strandtennisbaan en (welja) infinity pool. Nummer drie in ons favoriete strandtrio.

Tips: 3 x onvergetelijk

1. Panamees wonder

Meer dan indrukwekkend: een vaartocht door het Panamakanaal! Alsof je met een olietanker door een Drents slootje vaart, zó dicht ‘schuren’ de kades tegen het schip aan.

2. Good ol’ Panama

Verrassend is de intieme oude stad van Panama City, de ‘Casco Viejo’. Hier zie je nog mooie koloniale huizen (sla vooral ook de gezellige barretjes niet over!).

3. Het echte Curaçao

Je eet van eenvoudige bordjes aan lange houten tafels...maar wat een sfeertje bij de overkapte oude markt (Marshe Bleu) in Punda op Curaçao. Mama’s en oma’s roeren hier in reuzenpannen met authentieke Creoolse gerechten.

Ledenaanbieding

Cruise Caraïben & Panamakanaal

13 dagen vanaf € 1.899,- p.p.

Cruise comfortabel met Holland America Line vanuit Fort Lauderdale naar de Bahama's en prachtige eilanden Aruba en Curacao. Vaar door de sluizen van het Panamakanaal en ontdek de jungle van Costa Rica.

Wat krijg je?

Je vliegt comfortabel naar Miami of Fort Lauderdale en verblijft eerst een nacht in een luxe hotel. De volgende dag is er vervoer naar de haven en ga je aan boord van het vijfsterrenvlaggenschip ms Zuiderdam van de Holland America Line. Tijdens deze prachtige 11-daagse cruise ontdek je prachtige Caraïbische eilanden, vaar je gedeeltelijk door het Panamakanaal, leg je aan in Cólon (Panama) en in Puerto Limón (Costa Rica). Geniet tijdens de cruise in alle comfort van het leven aan boord.

Meer informatie en boeken