9 handige apps voor cruisereizigers

Voor cruisereizigers zijn er speciale apps die de zeereis nóg aangenamer maken. Van een romantisch-op-het-dek-sterrenkijken app tot een app om andere reizigers te ontmoeten.    

1. App SkyView Lite: het staat in de sterren...

Je staat met je geliefde op het dek, glaasje champagne bij de hand en eersteklas uitzicht op een kraakheldere sterrenhemel. Maar ja, WAAR IS DE GROTE BEER? De app SkyView Lite (9 miljoen downloads!) maakt van elke cruisepassagier een astronoom. Richt je iPhone of iPad op de hemel om sterren, constellaties en zelfs satellieten te identificeren. Cool. iPhone en iPad. Gratis.

2. App Cruise Ship Mate: veelzijdig cruisemaatje

'De enige cruise app die je kunt gebruiken voor, tijdens en na je cruise.' De beloftes van de app Cruise Ship Mate (2 miljoen downloads) zijn groot, maar er zit-dan-ook-ontzettend-veel op deze app. Ontmoet je medepassagiers via de app, tel af tot je vertrek, boek excursies, ontdek je schip (dekplannen) en bekijk wat er te doen is in de haven. De lijst gaat maar door en door. Voor wie het naadje van de kous wilt weten. iPhone, iPad en Android. Gratis.

3. App Cruise Finder (iCruise): zoekmachine voor zeetochten

Met afstand de beste gratis cruiseapp. Hiermee vind je razendsnel een geschikte zeetocht. Voer simpelweg vertrekhaven, rederij, schip, reisduur en/of gewenste vertrekdatum in. De app Cruise Finder presenteert vervolgens een lijst van cruises die aan je eisen voldoen. Geeft tevens de dekplannen van honderden schepen. iPhone, iPad & Android. Gratis.

4. App diverse cruisemaatschappijen

Check of jouw cruisemaatschappij een eigen app heeft, want deze biedt meestal heel wat mogelijkheden. Zo boek je via de app excursies en kun je de klantenservice aan boord bereiken. Of, ook superhandig, scroll door de menu's van de diverse restaurants en check je boordtegoed (voor dat laatste rondje Margharita's...). Soms kun je zelfs zonder data of WiFi vrienden of familie bereiken door middel van een ingebouwde message tool. De website Holland America Line Navigator functioneert als een onboard app en biedt vele functionaliteiten.

5. App WiFi Map

Internet op cruiseschepen staat niet bekend om zijn snelheid of lage prijs. Wat doe je dan? Je zoekt in de eerste de beste havenstad een WiFi-hotspot op. De app WiFi Map wijst niet alleen de weg naar de dichtsbijzijnde hotspot op bestemmingen wereldwijd, ze onthult ook nog de wachtwoorden! iPhone, iPad en Android. Gratis.

6. App TripIt

Wordt ook wel de 'ultieme reisplanner' genoemd en dat is niet voor niets. De app TripIt is een superhandige pre-cruise organizer. Zet al je cruisegegevens, excursies, vluchtinformatie, hotelboekingen etc. bij elkaar. Kun je handmatig doen, of laat Triplt het verzorgen: link hun email eenvoudigweg aan jouw reisgegevens. Triplt Pro (duur: € 48,99) biedt nog meer opties zoals bijvoorbeeld een alarm voor vluchttijden. iPhone, iPad en Android. Gratis.

7. App Google Arts & Culture

Daar sta je dan, in hartje Rome. Welke musea zijn er in je buurt, en misschien nog belangrijker, welke exposities kan ik bezoeken? De app Google Arts & Culture levert een lijst tot in de wijde omtrek. Zoom in op 's werelds grootste kunstwerken en stel een lijst met favorieten samen. Ook leuk: de virtuele rondleidingen. Supergrappig: maak een 'art selfie' met de app en doorzoek duizenden kunstwerken om te zien of er gezichten bij zijn die op jou lijken. iPhone, iPad en Android. Gratis.

8. App Foursquare City Guide

Op zoek naar het beste koffiebarretje op je reisbestemming? Of het ideale lunchrestaurant? De app Foursquare City Guide biedt uitkomst. Met persoonlijke tips van andere reizigers en de mogelijkheid je aan te sluiten bij een community. iPhone, iPad en Android. Gratis.

9. App Skyscanner

Op zoek naar de goedkoopste vlucht naar je cruisehaven? De app Skyscanner vergelijkt wereldwijd de prijzen van meer dan 1200 aanbieders. Er zitten handige tools ingebouwd, zoals het Prijsalarm. iPhone, iPad en Android. Gratis.

Meer handige tips als je op cruise gaat?