Xi'an tijdens je rondreis China

De meeste rondreizen door China die je bij ons kunt boeken komen ook in Xi'an. En dat is natuurlijk niet zonder reden! Xi'an is gegarandeerd één van de hoogtepunten van je rondreis door China. En dit komt niet alleen door het mega-indrukwekkende Terracottaleger, maar ook door de gezelligheid en bijzondere plekken in de stad.

Xi'an is ooit de hoofdstad van vele dynastieën in China geweest en is nog steeds een erg belangrijke stad voor het land. Xi’an is misschien wel de meest historische stad van China. Je vindt hier veel kleine straatjes met Chinese eetkraampjes, straatverkopers en veel gezelligheid. Daarnaast kent Xi'an een paar bijzondere plekjes die je moet zien. Het bezoeken van het terracottaleger, net iets buiten Xi’an, is absoluut één van de hoogtepunten van rondreizen door China. De 6.000 manshoge stenen soldaten en strijdwagens hebben allemaal een ander gezicht en haardracht. Zij bewaakten samen met paarden het verborgen graf van keizer Qin. Dit graf is pas in 1974 ontdekt door een boer die per ongeluk tijdens het werken op zijn land op de beelden van de soldaten stuitte.

Naast het onvergetelijke terracottaleger kent Xi'an veel meer mooie historische plekjes. In de stad zelf kun je uren rondslenteren langs gezellige steegjes, moderne winkelcentra en oneindig veel restaurants. De absolute 'must see' van Xi'an is de moslimwijk en de Grote Moskee. De moslimwijk is een gezellige straat, met veel eettentjes, marktkraampjes (waar je goed moet afdingen) en de onvervalste Chinese gezelligheid. Ook vind je bij de moslimwijk de Grote Moskee van Xi’an. De bouw van deze moskee is begonnen in 742 en de moskee wordt nog steeds regelmatig bezocht door moslims in China. Het is een plek waar je als toerist zeker een kijkje moet nemen.

Xi'an biedt jou als toerist een breed scala aan leuke, indrukwekkende en ontroerende activiteiten. Bezoek bijvoorbeeld de stadsmuur van Xi'an. De 14 kilometer lange stadsmuur van Xi'an is gebouwd om de gehele binnenstad heen en is 15 meter hoog. Vanuit deze stadsmuur heb je een erg mooi uitzicht over de verschillende gedeeltes van de stad. Je kunt de muur helemaal aflopen én fietsen. Verder vind je in Xi’an talloze tempels en pagodes uit de Tang-dynastie (618-907), waarvan de Grote en Kleine Ganzenpagode de bekendste zijn.

Rondreizen China boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om China met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar China