Top bezienswaardigheden in China

Zeker een kijkje waard!

China,  het land van het cultuur snuiven. Want als je in China bent dan zijn er zoveel plekken die je eigenlijk gezien móet hebben. Hier vind je een overzicht van de allermooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden. Welke mag jij absoluut niet missen?

De Chinese Muur

De Chinese muur is absoluut hét hoogtepunt van je rondreis door China.  De Chinese muur is ooit gebouwd om het Chinees Keizerrijk te beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolken en is nu de trekpleister van China. Deze bekende muur kent een lengte van 6.000 kilometer en staat sinds 1987 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het werd in 2007 uitgeroepen tot één van de zeven wereldwonderen, en de Chinese Muur is zeker een plekje op deze lijst waard. In Beijing zijn er verschillende punten waar je met de kabelbaan of lopend de muur op kan. De ervaring om over de Chinese Muur te lopen is onbetaalbaar!

Het terracottaleger

Net buiten Xi'an vind je het terracottaleger. Nog nooit van gehoord? Dat kan heel goed. Het leger is namelijk pas in 1974 ontdekt door een paar boeren die van plan waren een put te maken en in plaats van water ruim tachtig mansgrote beelden naar boven haalden. Deze vondst bleek de grootste archeologische vondst van de twintigste eeuw te zijn. Het verhaal achter het terracotta is in één woord ongelooflijk. Qin Shi Huangdi, de eerste keizer van China, had zoveel vijanden dat hij bang was dat ze hem na zijn dood iets aan zouden doen. Hiervoor heeft hij rond de 700.000 arbeiders ingezet om een graf te bouwen die hem een onderkomen voor de eeuwigheid zou geven. Dat deze vondst pas in de 20ste eeuw werd ontdekt komt doordat Qin Shi Huangdi al zijn medewerkers, paarden en 40(!) vrouwen het bevel heeft gegeven om ook te overlijden zodat het graf niet gevonden zou worden.

De Verboden Stad

Volgens Chinezen is de verboden stad dé attractie van Beijing. Het trekt jaarlijks miljarden bezoekers en je mag dit absoluut niet missen als je een bezoekje aan Beijing brengt. Het complex is groter dan je in eerste instantie zult verwachten. Je begeeft je in het 'huis' van de vroegere keizers van China. Dit huis van de keizers was altijd verboden terrein voor de gewone Chinees, maar na keizer Mao mag de Verboden Stad door iedereen betreden worden. In de Verboden Stad staan 980 gebouwen. Je vindt hier veel verschillende hallen die elk voor iets anders staan. Zoals de Hal van de Opperste Vrede, de Cultuurhal of de Hal van het Ontwikkelen van de Geest. Deze en andere hallen zijn zeker een bezoek waard tijdens je tocht door de Verboden Stad.

De reuzenpanda's

In en rond Chengdu leeft 80% van alle wilde panda's ter wereld. Chengdu wordt hierdoor de pandahoofdstad van de wereld genoemd. Dit zie je goed terug in deze wereldstad. Een bezoek aan één van de pandareservaten is ook een unieke gelegenheid om deze dieren in hun natuurlijke habitat te kunnen zien. De dieren worden hier erg goed verzorgd en het park en de dieren zien er goed uit. Als je geluk hebt kun je ook nog babypanda's bewonderen in de couveuse. Schattiger dan dit wordt het niet.

Victoria Peak

Hong Kong is indrukwekkend. Dit besef je op de Victoria Peak erg goed. Mocht je in Hong Kong verblijven dan moet je hier zeker naar toe om de stad echt te 'voelen'. De Victoria Peak is de best bezochte bezienswaardigheid van Hong Kong. Je zult zien waarom als je er zelf op staat. De berg bevindt zich op het westelijke gedeelte van het eiland en is met zijn 552 meter de hoogste berg van Hong Kong. De grondprijzen op deze berg zijn belachelijk hoog. Hierdoor vind je hier de rijkste mensen en de mooiste villa's. En dat is eigenlijk als een bezienswaardigheid op zich. Gegarandeerd vermaak!

De Oriental Pearl Tower

De Oriental Pearl Tower, je kunt er niet omheen in Shanghai. Het domineert de prachtige skyline van Shanghai en is één van de toppers van de Chinese architectuur. De Oriental Pearl Tower is de hoogste toren van China en is in totaal 468 meter hoog. De toren wordt gebruikt als televisietoren en is vormgegeven met 11 grote en kleine bollen. Het is zeker een plaatje en is erg typerend voor Shanghai. Je kunt de toren in en met een lift omhoog voor een geweldig uitzicht over de stad. Hiernaast vind je in de toren regelmatig interessante tentoonstellingen.

Rondreizen China boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om China met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar China

Rondreis China boeken