Shanghai: 5 tips in de Franse wijk

De Franse wijk (French Concession) in Shanghai herken je meteen: geen wolkenkrabbers en aan weerszijden van de brede straten staan overal platanen. Het maakt de wijk een van de leukste buurten van de stad. Vijf tips:

1. Shikumen Museum

In een piepklein huisje in Xintiandi zit het Shikumen Open House Museum. Tien minuten binnen kijken is genoeg. Wat je er ziet: hoe een typisch Chinees huis er honderd jaar geleden uitzag. Vijf kamers en spotgoedkope entree. Eens wat anders dan urenlang kunst kijken.

2. Antiek en oude rommel

Ook vlakbij Xintiandi, in Dongtai Lu (Lu = straat), zit de gelijknamige antiekmarkt. Hecht trouwens niet te veel waarde aan de benaming antiek; het is vooral een heerlijke verzameling oude troep in alle soorten en maten. Tip: altijd afdingen.

3. Sprinkhanen & Schildpadden

Op Xizang Lu, vlakbij de hoofdstraat van de wijk Fuxing Lu, zit nog een markt. De officiële naam is niet te achterhalen, maar Flower, Bird, Fish & Insectmarket komt misschien nog het meest in de buurt. Dat is precies wat er te koop is. Aquariums vol vissen, vissenkomen vol minischildpadden en vooral plastic potjes met enorme sprinkhanen. Die laatste zijn voor sprinkhaangevechten. Mateloos populair.

4. Propagandamuseum

Net als het Shikumen Museum is ook het Shanghai Propaganda Poster Art Center klein en overzichtelijk. Maar het hangt bomvol met oude, communistische posters. Met name van China, maar er zijn ook wat uitstapjes naar Noord-Korea en de Sovjet-Unie te vinden. Interessante inkijk in de communistische propaganda van weleer.

5. The Apartment

Een van de leukste uitgaansgelegenheden van de Franse wijk is The Apartment. Een combinatie van restaurant en loungebar, midden in de wijk. Gevestigd in een oud warenhuis, verspreid over meerdere verdiepingen en op het dakterras zie je tussen de boomtoppen door de skyline in de verte.

Rondreizen China boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om China met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar China