Shanghai tijdens je rondreis China

Shanghai wordt ook wel het 'Parijs van het Oosten' genoemd. Shanghai is een stad waar je uiteenlopende indrukken opdoet. Zo vind je er wijken met hypermoderne architectuur, maar ook de overblijfselen van de Chinese historie. Dit geeft een mooi en indrukwekkend beeld van hoe China dezer dagen in elkaar zit. In Shanghai is genoeg te zien en te doen en het is zeker een bezoek waard!

Shanghai is één van de meest indrukwekkende steden van China. Je begeeft je hier in een luxe wereld met een grote skyline, moderne winkelcentra en, zoals in veel steden in China, veel hoge gebouwen. Maar het is niet allemaal hypermodern en luxe. Ook Shanghai kent veel statige, koloniale wijken, eeuwenoude tempels en leuke straatmarkten.

Shanghai is een stad voor shop-aholics. Er bevinden zich hier namelijk meer winkels dan je ooit kunt bezoeken. Shanghai is een gigantisch grote stad en heeft een oppervlakte van meer dan 6000 vierkante kilometer. Om de stad goed te kunnen verkennen vind je in Shanghai het grootste metronetwerk van de wereld. Dit netwerk maakt het je makkelijk om van het ene puntje van de stad naar het andere te reizen en alles te ontdekken.

Er zijn verschillende plekken in Shanghai die zeker een bezoekje waard zijn. De absolute hoogtepunten in Shanghai zijn de tempel van de Jaden Boeddha, de Yu Teinen, De Oriental Pearl TV, het Shanghai Museum en uiteraard de wereldberoemde Bund-boulevard, de koloniale boulevard langs de Huangpu rivier. Ook is de Franse Concessie een bezoekje meer dan waard. Lees ook ons artikel over de vijf tips in de Franse wijk in Shanghai.

Rondreizen China boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om China met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar China