Macau: 4 aanraders voor een dagtrip

Een dagtrip maken naar Macau is vanuit Hongkong uitstekend te doen. Razendsnelle ferryboten varen elk halfuur heen en weer, de overtocht zelf duurt ongeveer een uur. Je moet langs zowel de Hongkongse als Macause douane, maar dat gaat snel en efficiënt. Neem in Macau een taxi naar het centrum, vandaar is vrijwel alles op loopafstand. De kans is overigens groot dat je Macau zó aantrekkelijk vind, dat je een nachtje wilt blijven.

1. São Paulo-kerk

Nou ja, kerk: alleen de façade staat nog overeind, maar die is indrukwekkend genoeg. Er is altijd van alles te doen rond dit monument, bijvoorbeeld optredens van dansende ‘draken’. Mensen kijken is hier vaak net zo leuk als de gevel bewonderen.

2. Jardim Luis de Camões

Aantrekkelijk park waar zich het dagelijkse leven van Macau ontrolt. Muzikanten die gewoon voor hun eigen plezier bezig zijn, ouderen die tai chi of andere activiteiten ontplooien, spelende kinderen, kwetterende vogels.
 

3. De straatjes tussen São Paulo en het Largo do Senado

Voetgangersgebied met veel leuke winkeltjes en terrassen. De pastelarias delen er gratis zoetigheden en andere versnaperingen uit, uiteraard wel met de bedoeling dat je de winkel binnenkomt voor meer.
 

4. Coloane

Naast het gelijknamige schiereiland maken nog twee door landwinning aan elkaar gegroeide eilanden deel uit van Macau. Een ervan is Coloane, verbonden met een brug, dus gemakkelijk per taxi bereikbaar. Wat een rust! Loop even binnen bij de Franciscus Xaveriuskapel

Jouw eigen rondreis China boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om China met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij een van onze reisdochters. Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk hieronder alle China rondreizen van de ANWB. We wensen je een leuke vakantie...

Rondreizen China boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om China met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar China