Hong Kong in 10 tips

Tijdens je rondreis door China is Hong Kong een absolute must-see. Deze metropool bruist 24/7 en zal een diepe indruk op je maken. Weet je (nog) niet wat je er allemaal kunt doen? Hier vind je 10 tips voor een onvergetelijke tijd!

1. Tramrit over Hongkong Island

De dubbeldekkertram is een spotgoedkope (25 eurocent) en uitgesproken aantrekkelijke manier om de noordkust van Hongkong Island te ontdekken. Er rijden er genoeg, dus: hop on hop off. 

2. Shoppen in 1881 Heritage

Na jaren gesloten te zijn geweest, is het fraaie oude hoofdbureau van de waterpolitie, inderdaad stammend uit 1881, heropend als luxe winkelparadijs. Daarnaast telt het complex restaurants en een hotel.

3. Drankje of diner in de openlucht bij Harlan’s

Wat minder hooggelegen dan Ozone en daardoor, ironisch genoeg, met beter uitzicht op de omgeving. Uitstekend eten in de openlucht, terwijl een lasershow de ‘Symphony of Lights’ verzorgt.

4. Stanley en Stanley Market

Aardig dorpje, gelegen op een schiereiland in het zuiden van Hong Kong Island. De deels overdekte markt is vrij nadrukkelijk op toeristen gericht, maar moet je toch even gezien hebben. Goedkope kleding, nep-designspullen, marmeren stempels met je eigen naam in het Chinees. Minimaal 30% afdingen. 

5. Bezoek aan traditioneel Hakka-dorp

Kat Hing Wai, Tsang Tai Uk en Lo Wai zijn traditionele versterkte dorpen van het Hakka-volk, gelegen in de New Territories, het ‘buitengebied’ van Hongkong tegen de grens met China. IJzeren poorten, nauwe straatjes en pijprokende oude vrouwtjes, die je alleen tegen betaling mag fotograferen.

6. Sampantocht in Aberdeen

Natuurlijke haven waar vele duizenden vissers in hun jonken leefden. Hun aantal is inmiddels geslonken tot onder de duizen en eigenlijk wil de Hongkongse overheid alle bewoners op het droge hebben. Maar menigeen wil niet of kan dat niet betalen. Nog altijd is het mogelijk (en de moeite waard) een tochtje per Sampan door het havengebied te maken.

7. Vis eten in Sai Kung

Sai Kung ligt aan zee, in de New Territories. De boulevard is bezaaid met visrestaurants, waarvan wij in elk geval Chuen Kee Seafood kunnen aanbevelen. Maak uw keuze uit de vele aquaria met dagverse vis en zeefruit en binnen tien minuten weet u waarom de Cantonese keuken zo’n grote reputatie geniet.

8. Po Lin Monastery en Big Buddha

Gelegen op Lantau Island. Beklim de trap naar ’s werelds grootste boeddhabeeld, geniet van het uitzicht, bekijk het klooster en zijn tuin en geniet van een boeddhistisch verantwoorde vegetarische maaltijd.

9. Temple Street nachtmarkt

Spotgoedkope ‘Rolex’-horloges, ‘DKNY’ voor geen geld, piratenedities van cd’s en dvd’s en meer zaken waar ook de douane op Schiphol belangstelling voor heeft. Maar ook: een bruisende rijkdom aan straatrestaurants. Veel sfeer en prima eten tegen betaalbare prijzen.

10. Nan Liang tuin

Het is een reconstructie, maar wel een overtuigende. In deze klassieke tuin komt de Tang-dynastie (618-907) tot leven. Dankzij de bomen wordt het stadsgewoel gedempt en de hoogbouw aan het oog onttrokken, zodat je je even in de natuur kunt wanen.

Rondreizen China boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om China met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar China