Hong Kong tijdens je rondreis China

Hong Kong vormt een wereld van verschil met China. Deze hypermoderne wereldstad staat bekend om zijn prachtige skyline, telt een aantal mooie stranden, is hét paradijs voor de winkelliefhebbers en kent een heerlijke, unieke keuken.

De vroegere Britse kroonkolonie Hong Kong wordt ook wel het New York van Azië genoemd. Dat heeft dit gebied te danken aan de indrukwekkende skyline en aan de unieke mogelijkheden die deze stad biedt. Een voordeel van Hong Kong is dat het, in tegenstelling tot de rest van China, veel Engelssprekende inwoners heeft. Je waant je in een hypermoderne wereld. De stad is net zo groot als alle Waddeneilanden in Nederland bij elkaar. Maar, in tegenstelling tot onze eilanden, staat het hier volgebouwd met de meest indrukwekkende gebouwen.

Net als in (bijna) elke grotere stad in China begeef je je ook in Hong Kong in twee verschillende werelden. Het is een modern met veel neonverlichting en veel drukte, maar daarnaast vind je er ook de typisch Chinese cultuur. Kleine steegjes vol authenticiteit met straatmarktjes en parken. Een (letterlijk) hoogtepunt van je reis door Hong Kong is een bezoek aan Victoria Peak. Bovenop deze berg heb je een fantastisch uitzicht over Hong Kong.

Hong Kong staat bomvol met attracties die bijna allemaal net zo leuk en bijzonder zijn. Zo heb je hier bijvoorbeeld een Disneyland Hong Kong, de Ark van Noach en de sterrenboulevard. Ook is het erg leuk om de skyline van Hong Kong vanaf het water te bewonderen tijdens een mooie boottocht.

Om het wat overzichtelijker te maken hebben wij voor jou de tip 10 in Hong Kong samengesteld. 

Even klaar met de stad? Hong Kong kent een prachtig strand, Repulse Bay. Dit is het grootste openbare strand van Hong Kong en is een prachtig zandstrand met een heerlijk uitzicht over een koraalblauwe zee en mooie rotspartijen.

Rondreizen China boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om China met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar China