Chengdu tijdens je rondreis China

Chengdu staat bekend om zijn reuzenpanda's, theehuizen, het pittige eten en goede nachtleven en is een van de belangrijkste bestemmingen in het westen van China. Ga je rondreizen door China? Zet Chengdu dan zeker op je verlanglijstje! Hieronder lees je waarom.

De belangrijkste reden waarom Chengdu een bezoekje meer dan waard is het grootste reuzenpanda-reservaat ter wereld dat zich in deze stad bevindt. Een unieke kans om de reuzenpanda in het echt te zien! Je vindt hier meer dan 200 panda’s in hun natuurlijke habitat. Het park is erg goed verzorgd en groen. Hierdoor vormt het een groot verschil met de meeste dierentuinen in China. Om de panda's in actie te zien is het aan te raden om het pandacentrum in de ochtenden te bezoeken.

In Chengdu kijk je niet alleen je ogen uit bij de reuzenpanda’s. De stad zelf is meer dan leuk. Het is een erg moderne en schone stad waar een compleet andere ‘vibe’ hangt dan in Beijing of Shanghai. De mensen hier zijn erg geduldig en vriendelijk en de stad is erg groen en rustig vergeleken met de grotere steden. Chengdu is beroemd om zijn ontelbare theehuizen. Je krijgt hier de echte Chinese thee. Je kunt hier heerlijk genieten en tot rust komen.

Als je helemaal bent uitgerust, kun je in Chengdu nog een aantal andere unieke bezienswaardigheden ontdekken. Bijvoorbeeld de indrukwekkende boeddhistische Wenshu tempel met enkele honderden boeddhabeelden of de taoïstische Qingyang-tempel. Ook kent Chengdu mooie opgeknapte straatjes zoals Jinli met veel restaurants waar je de (pittige) lokale specialiteiten kunt proeven. Verder vind je hier veel winkeltjes voor leuke souvenirs en gezellige uitgaansgelegenheden.  

Net iets buiten Chengdu vind je de heiligste berg van het Chinese boeddhisme in Emeishan en de Grote Boeddha in Leshan. Een tripje naar deze plekken zul je niet snel vergeten. Zo is de 3099 meter hoge berg in Emeishan een indrukwekkende plek met een fenomenaal uitzicht (als de smog het toelaat). Deze berg telt tegenwoordig maar liefst 76 kloosters en geldt als heiligste van de vier heilige bergen van het boeddhisme in China.  

De Grote Boeddha in Leshan is minstens zo het bezoeken waard. Met een hoogte van 71 meter is deze reusachtige Boeddha de grootste zittende Boeddha van de hele wereld. De bouw hiervan duurde in totaal 90 jaar met het doel de schepen die het soms onstuimige water moesten bevaren te beschermen.

Rondreizen China boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om China met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar China