Beijing

Eten en drinken

Naar schatting telt Beijing 40.000 restaurants. Eten kun je bijna op elke hoek van de straat en 24 uur per dag. Om vijf uur ’s nachts zin in een Chinese fondue? Geen enkel probleem. De belangrijkste maaltijd in China is overigens de lunch, waarbij de soep aan het einde van de maaltijd wordt genuttigd, omdat dit beter voor de spijsvertering zou zijn. Bij het eten drinken de Chinezen bier.

Pekingeend

Dé specialiteit van Beijing is uiteraard Pekingeend. Eén van de beroemdste eendenrestaurants is het Qianmen Quanjude Roast Duck Restaurant, daterend uit 1864 met foto’s van Arafat, Bush Sr., Castro en Pele aan de muur. Ze prikten er allemaal een stokje. Reserveren is een must.

Trendy

Het trendy Garden of Delight is eigenlijk niet meer dan een steegje tussen twee gebouwen, omgetoverd tot trendy restaurant met Latijns-Amerikaanse gerechten van uitstekende kwaliteit. Overigens is de setting geïnspireerd op een schilderij (De Tuin der Lusten) van de 14de eeuwse Nederlandse schilder Hieronymus Bosch, waarop mensen zich te buiten gaan aan alle mogelijke uitspattingen. 

Keizerlijk lekker

Dazhaiman Restaurant is gespecialiseerd in de gerechten die de oude keizers voorgeschoteld kregen. Brace yourself… de keizers van de Qing-dynastie namen slechts genoegen met diners van meer dan 100 gangen. 

Hip

Alleen al om de website van Green T. House zou je een bezoek willen brengen aan dit trendy ingerichte theehuis annex restaurant annex gallery. Hot, hip en tja… ook prijzig. Green T. House = high culture & haute cuisine. 

Straatstalletjes

Lekker en goedkoop. Tips: ga zitten waar al veel Chinezen zitten. Dat zegt iets over de kwaliteit. En neem voor de hygiëne je eigen eetstokjes mee.

Rondreis China boeken bij FOX Reizen

Wil je zelf naar China? Bekijk dna het aanbod van onze reisdochter FOX Reizen.

Bekijk vakanties naar China