Reisdocumenten Chili

Je hebt geen visum nodig voor Chili, maar wel een toeristenkaart. Verder moet je paspoort nog minstens zes maanden geldig zijn.

Persoonsdocumenten

  • Een paspoort is vereist. Het document moet nog minimaal zes maanden geldig zijn bij aankomst in Chili. 

Visum

  • Een visum is niet nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen.
  • Een Tarjeta de Turismo dat 90 dagen geldig is wordt in het vliegtuig of aan de grens verstrekt. Dit moet bij vertrek weer worden ingeleverd.
  • Aanvraag van verlenging van het verblijf kan ingediend worden bij de immigratiedienst ter plaatse.

Inreis via een ander land

  • Voor een tussenstop (transit) op een luchthaven in een ander land op weg naar Chili: informeer van tevoren bij het consulaat van dat land of je een visum of transitvisum (ook wel A-visum ofdoorreisvisum genoemd) nodig hebt.

Reizen met minderjarige kinderen

  • Kinderen hebben een eigen reisdocument nodig. Een bijschrijving in het paspoort van een ouder is sinds 2012 niet meer geldig.
  • Binnen de Schengenzone is het aan te raden (niet verplicht) een kopie van het paspoort van de niet meereizende ouder(s) mét een toestemmingsformulier mee te nemen, dit kan vertraging voorkomen bij controles. Buiten het Schengengebied zijn de regels vaak uitgebreider. Meer informatie en het toestemmingsformulier zijn te vinden op rijksoverheid.nl/onderwerpen/reizen-met-kinderen. Voor Chili geldt dat het toestemmingsformulier gelegaliseerd moet worden door het consulaat. Informatie over legaliseren: rijksoverheid.nl/onderwerpen/legalisatie-van-documenten. Denk ook aan de landen waar je doorheen reist op weg naar de bestemming.

Bijzonderheden

  • Op verzoek moet je het volgende kunnen tonen bij de douane in Chili:
    • Een retour- of doorreisticket.
  • Deze informatie geldt voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit.
  • Voor tips en advies over het gebruik van een paspoort of identiteitskaart in het buitenland kijk op anwb.nl/vakantie/reisvoorbereiding.
  • Tekst bijgewerkt: november 2018. De informatie over verkrijgbaarheid van het visum en de geldigheid van paspoort en visum is sterk aan wijzigingen onderhevig. Raadpleeg voor de meest actuele gegevens het Chileense consulaat.

Rijbewijs

Auto of motor

  • Het Nederlandse rijbewijs is zonder IRB (internationaal rijbewijs) niet geldig in Chili. IRB model 1968 wordt geaccepteerd.
  • Een IRB is (alleen voor Nederlands ingezetenen) verkrijgbaar bij iedere ANWB-winkel, ook voor niet-leden en moet persoonlijk afgehaald worden. Neem je Nederlandse rijbewijs en een recente pasfoto mee. Je krijgt het IRB direct mee.
  • Neem naast het IRB altijd je Nederlandse rijbewijs mee, men kan ernaar vragen.
  • Let op: Verhuurbedrijven kunnen specifieke eisen stellen. Bijvoorbeeld een minimum- of maximumleeftijd of een minimum aantal jaren dat het rijbewijs in bezit moet zijn. Vraag van tevoren naar de voorwaarden.

Bromfiets of snorfiets

  • Voor het besturen van brom- en snorfietsen is een rijbewijs vereist. De minimumleeftijd is 18 jaar.

Bijzonderheden

  • Deze informatie geldt voor Nederlands ingezetenen. 

Voertuigdocumenten

Voor informatie over het bezoeken van Chili met eigen of andermans voertuig: informeer bij de ambassade, het consulaat en/of het verkeersbureau van dat land. Informeer ook bij de verzekeringsmaatschappij naar de voorwaarden en de dekking.

Meer praktische informatie voor Chili

Adressen en telefoonnummers
Praktisch ter plaatse 
Verkeer
Vervoer