Op rondreis door Canada met de camper

Tips en trucs

Een rondreis door Canada maak je niet ieder jaar en in een camper rijden is voor de meeste mensen ook iets nieuws. Daarom hier enkele tips en trucs voor een geslaagde campervakantie. Een ding is duidelijk: Canada is een ideaal land om met de camper te ontdekken.

Welke camper?

Campers zijn er in verschillende soorten en maten, maar in principe kan iedereen in een grote camper rijden, alles went. Bovendien zijn de Canadese wegen breed en rijd je gemiddeld niet harder dan 90 km/u. Je komt al snel terecht bij vragen: wil je twee bedden? Een douche? Een zithoek? Je kunt campers kiezen tussen formaat bestelbusje of kleine vrachtwagen. Hoe meer comfort, hoe groter. Dat heeft natuurlijk ook gevolgen voor het brandstofverbruik en de verhuurprijs. Laat je keuze eerder afhangen van je reisgezelschap. Reis je met twee, kies dan voor een compact model.

Naast de keuze van het model camper, kun je nog verschillende extra opties boeken bij het huren van de camper. Bijvoorbeeld: een extra verzekering, aantal gereden kilometers, extra bestuurder en het aanpassen van ophaal- en inlevertijden. Vooral dat laatste is iets om in de gaten te houden. De meeste bedrijven leveren de camper laat uit (na 15:00) en willen dat je de camper inlevert voor 11:00.

Dat heeft nogal consequenties voor je reisschema. Als je een individuele rondreis wilt gaan maken, kun je het beste eerst je route uitstippelen en dan offertes gaan vergelijken. Dan weet je namelijk exact het aantal reisdagen, je te rijden kilometers en je vliegtijden. Houd er rekening mee dat je bij aankomst in Canada verplicht een dag moet acclimatiseren (jetlag) voordat je in een camper mag stappen.

Ophalen en inspectie van de camper

Zorg dat je een creditcard bij je hebt met voldoende limiet. Bij het ophalen van de camper wordt er 750 CAD borg geblokkeerd op je creditcard. In Canada betaal je veel met VISA, dus tijdens je reis zul je er veel gebruik van maken (supermarkt, tanken).Van te voren neemt de verhuurder uitgebreid alle regels en wetgeving rond de camper met je door (bij sommige verhuurders zelfs in het Nederlands). In de meeste gevallen ben je zelf aansprakelijk voor schade aan het voertuig, dus rijd voorzichtig met de camper. Het is daarom ook zaak om voordat je wegrijdt alle eerdere schade aan de wagen goed te laten noteren. Neem hier uitgebreid de tijd voor.

Rondreizen Canada boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Canada met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Canada

Bekijk ook de rondreizen van onze partners

Rondreizen door Canada van FOX