Auto huren Calgary

In het zuidwesten van Canada, in de provincie Alberta, ligt de derde stad van het land, Calgary. Het is een populaire bestemming voor wintersporters want er liggen veel vakantieparken in de bergen om de stad. Maar de stad zelf is een echte metropool met alles wat een grote stad te bieden heeft. Via ANWB regel je bij Sunny Cars je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Calgary voor ANWB-leden

ANWB-leden profiteren met hun lidmaatschapsnummer van €10,- korting wanneer je kiest voor het Sunny Cars Premium- of Express Service!

Zoek een huurauto in Calgary

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent verzekerd van de beste verhuurders en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos huren!

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur, die deelneemt aan de  de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veilig worden gesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed. 

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Tips om te doen in Calgary

In Calgary kun je goed winkelen! In Inglewood, het oudste deel van de stad, vind je de meeste trendy winkels en kunstgaleries. Ook zijn er veel antiekwinkeltjes en etnische restaurants. Stephen Avenue Walk is een autovrije winkelboulevard in de open lucht. Via een wandelbrug kom je in de 8th Shopping District met meer dan 400 winkels. Bezoek ook de Eau Claire Market met een verse groente- en fruitmarkt.

Voor meer achtergrond en geschiedenis van de stad is een bezoek aan het Heritage Park Historical Village een aanrader. Dit openluchtmuseum schetst een beeld over hoe het er vroeger aan toe ging. Het park is gebaseerd op het leven van 1860 tot 1950, inclusief klederdracht. Bezoek ook het Fort Calgary, bedoeld om illegale whiskey handelaren op afstand te houden en orde te scheppen. Leuk om met de kinderen te doen is een dagje Calgary Zoo. De dierentuin uit 1929 heeft onder meer een historisch park met dinosaurussen en een zuidpool beleving met pinguïns.

Waarom autohuur in Calgary?

Calgary ligt in Alberta en de uitlopers van de Rocky Mountains. Er is dus in de omgeving bijzonder veel natuurschoon te bewonderen. Stap in de huurauto en bezoek een van de vele nationale parken in de Rockies. Een van de bekendste is Banff National Park. Dit park biedt te veel om op te noemen. Beleef de bergen, de gletsjers, de bossen en rivieren. Je kan er kamperen, wandelen, bergklimmen en mountainbiken. Wil je de stad ontvluchten en lekker met de kinderen een heerlijk dagje uit doen? Bezoek dan de Calgary Corn Maze net buiten de stad. Er zijn hier dieren, speeltuinen en andere activiteiten. En natuurlijk in de zomer het grote doolhof in het maïsveld.

Wil je echt wat kilometers maken? Ga dan op een van de roadtrips! Onze tip? Doe The Icefields Parkway. Met schitterende vergezichten, muren van ijs en sneeuw, schitterende meren en woeste watervallen. De totale lengte is 237 kilometer. Daarom huur je een auto via ANWB en Sunny Cars!

Populaire bestemmingen om een auto te huren in Canada

Mocht je als ANWB-lid na een bezoek aan deze pagina op hetzelfde apparaat naar Sunny Cars gaan, dan is de kans groot dat het systeem bij Sunny Cars je herkent als ANWB-lid zodat daar ook het ANWB-ledenvoordeel wordt berekend. 

ANWB hanteert een zorgvuldig selectieproces van partners, waarbij aansluiting bij ANVR en SGR een belangrijk criterium is, maar geen vereiste. ANWB adviseert je om voorafgaand aan het boeken bij de partner na te gaan welke voorwaarden van toepassing zijn op jouw overeenkomst.