9 topattracties in en om Vancouver

Zomaar een ochtend in Vancouver: met koffie en muffin op de kade kijken naar opstijgende watervliegtuigjes. Daarna kun je wasbeertjes zien in Stanley Park, bootje varen in False Creek, lunchen in de Public Market en heerlijk chinezen op Robson Street. Vancouver is het San Fransisco van Canada: ontspannen en heel toegankelijk. Een prima uitvalsbasis voor een rondreis door Canada. 9 topattracties om Vancouver op je gemak te ontdekken.

Rondreis Canada - Vancouver City 

 

 

 

 

 

 

 

 

Museum of Antropology

Mooiste museum van Vancouver. Veel totempalen en andere Native art. Ligt ruim buiten het stadscentrum op universiteitsterrein. Snelste manier er heen is per bus.

Grouse Mountain

Attractieberg net buiten de stad. Je kunt in 1,5 uur omhoog wandelen of in 8 minuten met de gondel omhoog zoeven. Boven vind je een restaurant, twee grizzlyberen, een houthakkershow en een (bij helder weer) waanzinnig uitzicht over de Vancouver vallei. Laat een bezoek dus afhangen van het weer, want op de top ben je verder snel uitgekeken.

Rondreis Canada - Grouse Mountain 

Koffiehuizen

Vancouver staat bekend om zijn koffiecultuur. In iedere straat kom je wel een koffiehuis tegen. Je vindt er natuurlijk ook Starbucks, maar er zijn talloze lokale ketens (Tim Hortons, Blenz ) die veel kwaliteit bieden. Vooral de niet-keten koffiehuizen zijn sfeervol. Prima plaats voor een ontbijt (croissant, muffin, bagel).

Vancouver Aquarium

Indrukwekkend aquarium, mooie introductie als je later echte wild zeeleven gaat bekijken op Vancouver Island. Uniek zijn de 4D film en de witte dolfijnen (beluga).

Vancouver veerbootjes

Prijzen en vaarschema’s van badkuipbootjes die pendelen over False creek tussen downtown en Granville Island. Prima manier van vervoer.

Rondreis Canada - Vancouver bootjes 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vancouver Lookout

De euromast van Vancouver biedt je het mooiste 360 graden uitzicht vanaf 130 meter hoogte over Vancouver (en engste lift). Geeft mooi beeld van omvang stad en ligging tussen omringende bergen en zee.

Stanley Park

Een van de grootste stadsparken ter wereld (400 hectare). Je kunt hier wandelen langs de Lost Lagoon, Siwash Rock, Prospect Point, Beaver Lake en totem palen. City wildlife bestaat uit wasberen, eekhoorns, reigers en Canadese ganzen.

Rondreis Canada - Vancouver Stanley Park 

 

 

 

 

 

 

 

 

Robson Street

Dé PC hooftstraat in Vancouver. Dure auto’s rijden af en aan, goed geklede rich&famous shoppen hun creditcard leeg. Je kunt hier ook goed eten (Aziatisch) en koffiedrinken.

Gastown

Het historische deel van Vancouver. Toeristisch, maar aardig om door heen te lopen. Prima plek om aan het einde van de dag even een pub of café in te duiken.Niet te missen: de stoomklok.

Rondreizen Canada boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Canada met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Canada

Bekijk ook de rondreizen van onze partners

Rondreizen door Canada van FOX